Nieuws

Marktgarage Geleen wint Vexpan Award 2009

zondag, 20-12-2009  

Tijdens de opening van de vakbeurs ParkeerVak is de winnaar van de Vexpan Parkeergarage Award 2009 bekend gemaakt. Vexpan is het platform voor parkeren in Nederland.

Van de vier genomineerde inzendingen voor de beste recent opgeleverde parkeergarage is de Marktgarage in Geleen bekroond. De parkeergarage is een ontwerp van Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt. De overige genomineerden waren de Parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, de parkeergarage De Cope in Utrecht en de parkeergarage Worldforum in Den Haag. De prijs is in ontvangst genomen door Renée Liefting, algemeen directeur van Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt.

“De parkeerdruk in het stedelijk gebied kan in de toekomst tot grote problemen leiden”, aldus Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB, bij de openingstoespraak in de Brabanthallen te ’s Hertogenbosch. In zijn speech ging hij in op het actuele onderwerp van de parkeerdruk in de woonwijken en in de binnenstedelijke centra.

De Vexpan Parkeergarage Award is bedoeld voor een parkeergarage die ruimschoots voldoet aan criteria zoals een gunstige exploitatie, sociale veiligheid, servicegerichtheid en duurzaamheid, een architectonisch vooraanstaand ontwerp, het inpassen in het straatbeeld en is zo mogelijk gecombineerd met andere functies.

De Marktgarage voorziet in 415 parkeerplaatsen en is onderdeel van het masterplan voor het nieuwe stadshart van Geleen, eveneens ontworpen door Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt. De garage bevordert de bereikbaarheid van Geleen en versterkt hiermee de concurrentiepositie van de binnenstad in de regio.

Opdrachtgever van de Marktgarage is Hoogveld BV, een samenwerkingsverband van 3W Vastgoed bv (Maastricht) en Bouwontwikkeling Jongen (Landgraaf), de garage is uitgevoerd door Aannemersbedrijf Jongen bv. De exploitant van de garage is de Gemeente Sittard-Geleen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.