Bedrijven en Bedrijfsleven

Maximaal rendement bereik je door zonnepanelen te reinigen

dinsdag, 31-7-2018  

“Als je zonnepanelen op je dak hebt, dan ben je natuurlijk goed bezig. Door de energie van de zon te benutten kun je op jaarbasis flink besparen op de energierekening. Het is natuurlijk een investering waar je even door de zure appel heen moet bijten. Maar gelukkig gaat het om duurzame energie, dus het is hoe dan ook goed voor het milieu. Dus ook al zou je er financieel niets voor terug krijgen, dan nog is het fijn dat je een bijdrage levert aan de instandhouding van het milieu. Latere generaties moeten immers ook nog even van deze aarde kunnen genieten. Maar juist omdat het zo goed is voor het milieu zijn er allemaal subsidies beschikbaar waardoor je de aankoopprijs van zonnepanelen flink naar beneden kunt halen. Daardoor wordt die appel dus een stuk minder zuur. En de appel wordt zelfs zoet op het moment dat je beseft hoeveel je kunt besparen op de energiekosten. Na ongeveer 5 jaar heb je de kosten er al uit. Dus als je in staat bent om een planning te maken op de lange termijn, dan besef je al snel dat een investering nu, zal leiden tot een flinke daling in je maandelijkse kosten later. Na die 5 jaar heb je per maand immers veel minder kosten. Dus daardoor ga je elk jaar besparen waardoor je in principe dus ook altijd meer overhoudt. Het is dus wellicht even een investering waardoor je er financieel op achteruitgaat. Maar het milieu gaat er op vooruit, de investering is dankzij de subsidie niet eens zo heel substantieel en uiteindelijk zal je er juist op vooruit gaan. Als je die zonnepanelen eenmaal op het dak hebt, dan is het wel belangrijk dat je ze goed schoonhoudt. Hoe schoner de panelen, des te meer zonlicht er opgevangen kan worden en dat leidt natuurlijk tot een maximaal rendement. Maar zonnepanelen worden op den duur smerig. Stof en dergelijke zorgt voor een laag op de zonnepanelen die zonlicht tegenhoudt. Ook bladeren in de herfst zijn natuurlijk funest. Daarom is het van belang regelmatig de zonnepanelen te reinigen. Daar ga je uiteraard niet zelf mee aan de slag. Het is veel beter om een professioneel schoonmaak bedrijf in te huren. De schoonmakers hebben immers de juiste kennis en de juiste middelen om snel en vooral zorgvuldig de zonnepanelen te reinigen. Zoals gezegd heb je flink in de buidel getast om de zonnepanelen te plaatsen, dus er moet niets mee gebeuren. Kies wat betreft zonnepanelen reinigen daarom voor een goed en professioneel schoonmaakbedrijf.

Zonnepanelen reinigen? Kies dan voor schoonmaakbedrijf B-CLEAN

Als er iets schoongemaakt moet worden, dan kies je natuurlijk voor schoonmaakbedrijf B-CLEAN. Dus ook al je graag de zonnepanelen wilt reinigen, dan kun je een beroep doen op dit schoonmaakbedrijf. Als je zonnepanelen gaat reinigen, dan is het van belang dat er geen chemicaliën worden gebruikt. Deze kunnen de zonnepanelen namelijk beschadigen. Verder is het bij zonnepanelen reinigen van belang dat je dit doet met aandacht en de juiste materialen. De schoonmakers van B-CLEAN zullen dan ook osmosewater gebruiken. Dit is een vorm van ontkalkt water. Water met kalk kan namelijk ook weer tot beschadigingen leiden. Verder maken de schoonmakers tijdens het zonnepanelen reinigen gebruik van zachte borstels en zachte doeken.

De verschillende diensten van B-CLEAN

Naast het reinigen van de zonnepanelen kun je B-CLEAN ook voor andere werkzaamheden inschakelen. Hierbij kun je denken aan:

  • Glazenwassen
  • Spinnen bestrijden
  • Dakgoot reinigen

Kijk daarom vooral ook eens op de website van b-cleanservice.nl voor meer informatie over B-CLEAN.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.