Coaching en Workshops

Mediteer in het nu via de meditatie in Amsterdam

zaterdag, 31-10-2020  

In het moment leven, je niet door verleden en toekomst laten meeslapen, controle hebben of houden over je emoties en gedachten; het zijn allemaal zaken die je moet leren. In dat opzicht beginnen we ons leven dus zonder de vaardigheden om echt alles uit het leven te halen; vaardigheden die je kunt aanleren via meditatie in Amsterdam bij Beyond Mindfulness. Het is ook niet zo gek dat we zonder deze vaardigheden beginnen, want in het begin van onze evolutie hadden we deze vaardigheden ook helemaal niet nodig. Een beetje nadenken over de toekomst was juist heel goed voor overleving. Teveel in het nu leven en niet ook wat eten bewaren voor morgen, kon desastreuze gevolgen hebben. Niet leren van het verleden draagt ook niet bepaald bij aan de overleving. Als je constant dezelfde fouten maakt wanneer je bijvoorbeeld gaat jagen, dan snijd je jezelf steeds in de vingers. Maar vandaag de dag hebben we de koelkast vol en bevat het verleden enkel herinneringen aan dagen die allemaal vergelijkbaar zijn. Het punt is natuurlijk dat we niet meer bezig hoeven met overleven. De basisbehoeften zijn bevredigd en daardoor heeft onze geest alle ruimte om zijn vleugels uit te slaan. Hierdoor kunnen we piekeren over dingen die we in het verleden hebben gezegd en gedaan zonder dat we daar iets mee opschieten. We kunnen overmand worden door emoties en vervolgens ontberen we de focus om daar productief mee om te gaan. In deze tijden hebben we dus wel de vaardigheden nodig om die focus als het ware in onszelf te installeren. We hebben een update nodig, zodat we meer compatibel zijn met de wereld waarin we leven. Gelukkig kun je bij Beyond Mindfulness terecht voor een cursus meditatie in Amsterdam. Via deze cursus meditatie kun je leren om weer met beide benen in het nu te leven. Dat wil niet zeggen dat het verleden en de toekomst verdwijnen. Maar in plaats van dat deze illusoire realiteiten je constant meetrekken, ben jij degene die vanuit het heden bepaalt wat van belang is en wat niet. Meditatie in Amsterdam kan ervoor zorgen dat je je positie als het ware weer centraliseert. Door je focus scherp te stellen, kun je de invloeden van emoties, gedachten en overpeinzingen de aandacht geven zie ze verdienen. Emoties moet je niet negeren, maar je kunt via meditatie in Amsterdam wel leren om ze op waarde te schatten. Daardoor word je veel minder snel meegesleept.

Wat is meditatie in Amsterdam?

Meditatie in Amsterdam is een soort anker waardoor je die focus behoudt in het hier en nu. Je hobbelt dankzij de mediatie in Amsterdam niet meer als een kip zonder kop achter allerlei afleidingen aan. Een emotie leer je ervaren en voelen zonder er direct op te regeren. Je wordt er mindful van en zo wordt je mindful van jezelf en je eigen positie in het leven. Dat is wat je leert bij Beyond Mindfulness. 

Ontdek alles over Beyond Mindfulness via de site

Mocht je meer willen weten over meditatie in Amsterdam en Beyond Mindfulness, dan kun je terecht op de website van beyondmindfulness.nl. Hier kun je ook meer informatie lezen over andere cursussen en trainingen zoals: 

  • Meditatie retraite
  • Cursus zelfcompassie 
  • Angst coaching

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.