Bedrijven en Bedrijfsleven

Metaalbewerking als fundament onder de 21ste eeuw

maandag, 23-1-2017  

Als je de wereldgeschiedenis bekijkt, dan zie je dat we bepaalde periodes onder verdelen in termen van metaal. Je hebt het ijzeren tijdperk en het bronzen tijdperk. In deze tijdperken werden metalen van steeds groter belang. Voor deze twee periodes was er lange tijd sprake van een stenen tijdperk. Dit tijdperk wordt ook wel gebruikt om aan te geven dat iets heel ouderwets is. Toen we nog met stenen moesten werken, toen waren de ontwikkelingen ook minder ingrijpend. Op het moment dat de metalen het leven van de mens begon te domineren, toen begon de wereld er in snel tempo heel anders uit te zien. In feite kun je zeggen dat de ontwikkelingen van het bronzen en ijzeren tijdperk het fundament hebben gelegd voor de latere opties wat betreft metaalbewerking. De eerste ontwikkelingen waren natuurlijk nog vrij elementair, maar die eerste stappen heb je wel nodig. In die zin ligt metaalbewerking zeker als een soort fundament onder alle ontwikkelingen waar wij nu in de 21ste eeuw gebruik van maken. Dus als je nu in een auto van A naar B rijdt, dan is het goed om te beseffen dat dat mogelijk is vanwege ontwikkelingen die vele duizenden jaren geleden plaatsvonden. En we plukken er nu nog altijd de vruchten van. Denk aan iets eenvoudigs als een brug. Deze is door metaalbewerking tot stand gekomen. Door de brug kunnen we eenvoudig het water oversteken. Vroeger was die eenvoudige oversteek een strijd om leven of dood. Nu rijden we in onze door metaalbewerking vervaardigde auto over de brug die ook weer door metaalbewerking tot stand is gekomen. Metaalbewerking zie je eigenlijk overal terug. Je kunt denken aan:

  • Auto’s
  • Landbouwmachines
  • Procestechnologie
  • Machinebouw
  • Oldtimers
  • Bouw en infrastructuur
  • Verlichtingsindustrie
  • Kunst en specials

In al deze sectoren is sprake van metaalbewerking. Je zou kunnen denken dat metaalbewerking iets is van het verleden omdat alles nu met computers gaat. Maar, dat is natuurlijk niet waar. Metaalbewerking is ongekend belangrijk voor elke samenleving waar technologische ontwikkelingen centraal staan. Machines, bruggen, auto’s verlichting, het zijn allemaal zaken die niet kunnen bestaan zonder metaalbewerking. Dus mocht je werkzaam zijn in een sector waar metaal een belangrijke rol speelt, kom dan eens langs op gb.nu. Hier vind je alles op het gebied van metaal.

Alles op het gebied van metaalbewerking laat je doen via gb.nu

Als je een klus hebt waarbij metalen worden bewerkt, dan kun je terecht bij GB Metaal & Kunststoffen. Dus als je bijvoorbeeld te maken hebt met auto’s of machines, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de site. Hierboven staan 8 verschillende sectoren waarin de bewerking van metaal centraal staat. Dat wil niet zeggen dat deze lijst volledig is en dat er geen andere sectoren bestaan waarin de bewerking van metaal een rol speelt. Heb je een ander soort metaal dat bewerkt moet worden, neem dan gerust contact op.

Contact met gb.nu

Als je op de site kijkt, dan zie je eigenlijk meteen dat je gebruik kunt maken van een terugbel mogelijkheid. Als je dus iets wilt vragen of als je iets wilt bestellen, dan kun je op de site je naam en telefoonnummer achterlaten. Vervolgens wordt je zo snel mogelijk teruggebeld. Wel zo makkelijk natuurlijk. Je hoeft in ieder geval niet minuten lang in de wacht te staan totdat een medewerker eindelijk eens tijd heeft. Elk voordeel heeft echter ook een nadeel en in dit geval is het nadeel dat je teruggebeld zou kunnen worden op een moment dat jou niet goed uitkomt. Om zeker te weten dat je belt op een geschikt moment kun je uiteraard ook gewoon zelf contact opnemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.