Vrije tijd en Hobby

Muziekschool Den Haag

donderdag, 5-4-2018  

Woon je in de Haagse regio en heb je kinderen? Dan is het aan te raden om hen naar een muziekschool in Den Haag te sturen voor het volgen van muzieklessen. Steeds minder jongeren leren een muziekinstrument bespelen en dat is jammer. Natuurlijk is muzikale vorming niet noodzakelijk om door het leven te komen, maar het heeft wel een zeer positieve ontwikkeling op het brein. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat muziekmaken de beide hersenhelften stimuleert en zo zorgt voor een betere ontwikkeling van de hersenen. Alleen daarom al is het dus raadzaam om je zoon of dochter naar een muziekschool te Den Haag te sturen. Maar natuurlijk is dat niet de enige reden. Zo ontwikkelen de kids ook hun fijne motoriek door het moeten plaatsen van hun vingers op de toetsen of de kleppen of gaten van hun instrument. Daarnaast is met elkaar muziek maken natuurlijk ook gewoon leuk, het zorgt voor ontspanning en voor met elkaar samenwerken. Ook moet je goed naar elkaar luisteren, anders kun je er niet samen een mooi geheel van maken. Door lessen te volgen bij een muziekschool te Den Haag, leer je dus eigenlijk heel veel verschillende vaardigheden die op veel verschillende vlakken in je leven goed van pas kunnen komen.

Welke muziekschool Den Haag?

Waar in veel plaatsen geen enkel muziekonderwijs meer wordt gegeven, kun je in grotere plaatsen soms kiezen voor verschillende scholen die dit aanbieden. Als jij een muziekschool te Den Haag kiest, dan is dit ook het geval, je hebt dan ook de keus uit verschillende opties. Wil jij dat jouw kind op spelenderwijze in aanraking komt met musiceren, dan zijn de lessen van Claudia Seevinck een aanrader. Zij geeft niet slechts les op één muziekschool in Den Haag, maar verzorgt lessen voor verschillende muziekscholen en ze geeft les op basisscholen. Daarnaast geeft zij ook workshops en privélessen. Zij is opgeleid als kindertheater- en muziekdocente en is ook gespecialiseerd in het heel jonge kind. Dat neemt niet weg dat ook de oudere kinderen en volwassenen veel van haar kunnen leren en bij haar van harte welkom zijn. Bij veel muziekscholen is het echter zo dat peuters en kleuters nog te jong worden gevonden voor lessen, maar bij haar zijn ze al vanaf een leeftijd van anderhalf van harte welkom. Er kan immers niet vroeg genoeg begonnen worden met het ontwikkelen van de muzikaliteit. Als jij dit ook wilt voor jouw zoontje of dochtertje, dan zijn de lessen van Claudia Seevink, bij een muziekschool in Den Haag of daarbuiten, dus echt een aanrader.

Wat kun je verwachten?

Wat kun je nu verwachten als jij jouw kind naar deze muziekschool te Den Haag brengt, hoe zien de lessen eruit en welke instrumenten worden er bijvoorbeeld gebruikt? Zij legt in veel van haar cursussen sterk de nadruk op improviseren en op het verbinden van beweging met muziek. Expressie komt aan bod, net als het bedenken, voorbereiden en uitvoeren van een voorstelling. De cursussen zetten dus in op een brede ontwikkeling. Wie kunnen nu bij Claudia Seevinck, muziekschool in Den Haag, terecht? Zij biedt eigenlijk plek voor iedereen:

  • heel jonge kinderen tot oudere volwassenen
  • beginners en gevorderde muzikanten
  • Nederlandstaligen, maar ook Engels sprekende mensen

In haar cursussen wil zij deelnemers graag meer zelfvertrouwen geven, hen helpen bij het ontwikkelen van een eigen stijl en leren samen spelen met anderen. Voor de jongste deelnemers verbindt zij graag muziek met beweging en spel, ritmes en muzikaliteit zijn immers niet alleen met muziekinstrumenten te leren, maar ook bijvoorbeeld door dans en zingen. Zoek jij een muziekschool te Den Haag, dan is Claudia Seevinck dus echt een aanrader!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.