Bedrijven en Bedrijfsleven

Noppenfolie geeft bescherming

woensdag, 18-1-2017  

vendrigpackaging - noppenfolie

Het gebruik van noppenfolie kan in heel veel verschillende situaties erg goed van pas komen. Er valt dan bijvoorbeeld te denken aan het verzenden of vervoeren van breekbare producten, aan verhuizingen, maar ook aan bedrijven die regelmatig kwetsbare goederen moeten vervoeren. Door het betreffende object goed te omwikkelen met noppenfolie, is het beschermd tegen vocht en vuil, maar ook tegen stoten. Deze folie, bij veel mensen beter bekend als bubbeltjesplastic, biedt immers door de lucht die er in zit een stevige beschermende laag. Dat maakt het zeer geschikt voor het goed verpakken van bijvoorbeeld fotolijsten, spiegels, glaswerk en keramiek. Een andere manier waarop het vaak gebruikt wordt, is voor het opvullen van loze ruimtes in dozen waarin goederen verzonden of vervoerd worden. Een doos past immers zelden perfect, er blijft vaak wat lege ruimte over. Daardoor kan de inhoud gaan schuiven en beschadigd raken. Door hier een prop bubbeltjesplastic tussen te steken, wordt er voorkomen dat zaken aan het schuiven kunnen gaan. De noppenfolie zorgt zelfs voor een soort van schokdemper. Hierdoor is het dus een ideaal beschermend verpakkingsmateriaal.

Meer toepassingen van noppenfolie

Dat noppenfolie heel geschikt is voor het goed verpakken van breekbare en kwetsbare producten en als opvulmateriaal voor dozen is dus duidelijk. Maar er zijn meer manieren waarop het toegepast kan worden. Zo zorgen de luchtnoppen er bijvoorbeeld voor dat lucht ingesloten wordt en niet kan gaan circuleren, waardoor dit plastic een goede isolatiewaarde heeft. Dat is niet alleen handig als een object dat jij verpakt warm of juist koel moet blijven, het kan daardoor ook ingezet worden als isolatiemateriaal. Bij garages, tuinkassen of tuinhuisjes kan het gebruik van noppenfolie er bijvoorbeeld voor zorgen dat de temperatuut binnen goed blijft, dat het er niet te koud wordt. Die isolerende werking kan ook heel goed van pas komen bij het tuinieren. Zoals iedere tuinman of tuinvrouw weet, zijn er bepaalde planten die niet goed tegen vorst kunnen. Nu kunt u deze natuurlijk iedere winter uitgraven, maar dat is voor de wortels niet ideaal en het is bovendien veel werk. Eenvoudiger is het om er gewoon wat bubbeltjesplastic omheen te wikkelen, dan zorgt u op een eenvoudige en voordelige manier voor een goede isolerende bescherming. Naast het gewone bubbeltjesplastic is er ook nog een speciale variant te krijgen die antistatisch is. Deze is te herkennen aan de roze kleur en is geschikt voor het verpakken van elektronica, zoals televisies, tablets en computers. Noppenfolie kan dus ingezet worden voor:

  • beschermend verpakken van breekbare en kwetsbare objecten
  • schokdempend opvulmateriaal
  • antistatisch inpakken van elektronica
  • isoleren van kleine ruimtes
  • vorstvrij inpakken van tuinplanten

Diverse soorten

Dat er meerdere soorten noppenfolie zijn, is bij veel mensen onbekend. Zoals hierboven werd aangegeven, bestaat er dus al verschil tussen de standaard variant en de antistatische. Maar er zijn meer zaken waarop dit materiaal kan verschillen. Zo is het verkrijgbaar in rollen, waarbij je zelf op maat kunt knippen. Deze rollen zijn dan weer verkrijgbaar in verschillende breedtes, van 50 tot 200 centimeter. Maar het is ook verkrijgbaar in losse vellen, zodat u zelf niet meer aan het knippen hoeft te gaan. Een ander verschil dat er bestaat, is de dikte van de noppenfolie. Hoe dikker de folie is, hoe meer bescherming deze levert. Vaak worden de verschillende diktes ingedeeld in licht, standaard en zwaar. Bij Vendrig Packaging kunt u kiezen uit veel verschillende soorten bubbelplastic, waardoor u bij hen altijd een variant kunt vinden die helemaal geschikt is voor de zaken die u in wilt pakken of isoleren. Voor noppenfolie moet u dus zeker naar Vendrig Packaging gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.