Financiën en Verzekeringen

Ondernemershypotheek

woensdag, 9-5-2018  

Ondernemershypotheek, Wij kijken verder meer dan 30 Maatschappijen.

Ben jij een ondernemer en wil jij een huis kopen? Dan kun je kiezen voor het afsluiten van een ondernemershypotheek! Vaak denken ondernemers, en vooral zzp’ers, dat het voor hen niet mogelijk is om een eigen woning te kopen. Dit omdat het heel erg lastig lijkt om hiervoor een lening te krijgen bij een bank of een andere financiële instelling. Dat is echter onterecht, je hoeft echt niet het pand zelf volledig te kunnen betalen in één keer om toch over een eigen koopwoning te kunnen beschikken. Wel gaat het afsluiten van een ondernemershypotheek vaak iets anders dan het afsluiten van een hypotheek wanneer je in loondienst bent. Dat is ook niet heel verwonderlijk, er is immers sprake van verschillende soorten financiële situaties. Een werknemer met een vast contract heeft vaak meer zekerheid over de inkomsten dan een zzp’er. De laatste moet zich dan vaak ook meer bewijzen, er moet aangetoond kunnen worden dat de vaste lasten die je aangaat met een dergelijke lening ook op de langere termijn door jou te dragen zijn. Een hypotheekverstrekker wil immers een goed beeld hebben van het risico dat hij met jou aangaat. Daarom duurt het aanvragen van een ondernemershypotheek vaak ook iets langer.

Ondernemershypotheek aanvragen

Als jij een ondernemershypotheek wilt aanvragen, dan moet je dus duidelijk kunnen maken wat jouw inkomsten zijn. Een hypotheekverstrekker neemt daarbij vaak geen genoegen met enkel de gegevens met betrekking tot de winst die jij het afgelopen jaar gemaakt hebt, dat levert immers een te beperkt beeld op. Je kunt toevallig een heel succesvol jaar achter de rug hebben, maar dat zegt natuurlijk weinig over hoe jij het de komende jaren zult doen. Het geeft onvoldoende duidelijkheid over de vaste lasten die jij kunt dragen. Daar komt bij dat veel banken het ook gewoon als erg risicovol zien om een ondernemershypotheek te verstrekken, ze staan hier vaak niet heel erg positief tegenover. Als jij een startende ondernemer bent, dan kunnen deze zaken het erg lastig voor jou maken om zelf een huis te kopen. Dat is jammer, want vaak ben je aan huurkosten meer kwijt dan je aan kosten zou hebben met een koopwoning. Hoe kun je er nu toch voor zorgen dat jij zo snel mogelijk een ondernemershypotheek krijgt, zodat jij toch een eigen huis kunt kopen?

Hypadvies kan jou helpen

Je kunt het proces van aanvragen een stuk eenvoudiger maken door de hulp in te schakelen van Hypadvies. Zij hebben een model ontwikkeld om ondernemers te helpen met de aanvraag van hun ondernemershypotheek en zij hebben hier al veel mensen mee kunnen helpen. Zelfs als je nog maar een jaar als zelfstandige werkt, kunnen zij jou van dienst zijn en jou helpen bij het aanvragen van een passende hypotheek. Hoe doen zij dit nu? Dit doen zij door:

  • het analyseren van jouw jaarcijfers
  • het beoordelen van de cijfers
  • het opstellen van een prognose voor de komende jaren
  • het maken van een aanvraagplan

Met dit aanvraagplan gaan zij vervolgens naar een aantal hypotheekverstrekkers en zij leggen jouw aanvraag dan bij hen neer. Doordat veel van deze instellingen positieve ervaringen hebben met de berekeningen, analyses en aanvraagplannen van Hypadvies, zullen zij op basis van dit plan eerder geneigd zijn jou een ondernemershypotheek te verstrekken. Wil jij meer weten over de mogelijkheden die zij kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met hen op, het eerste adviesgesprek dat je met hen voert is altijd gratis. Wil jij als ondernemer ook graag een eigen woning kopen en wil je hiervoor een ondernemershypotheek afsluiten? Hypadvies helpt je graag met de aanvraag hiervan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.