Vakantie en Recreatie

Onvergetelijke Duikreizen met Vakantieduiker.nl

dinsdag, 28-8-2018  

Als ik op vakantie ga, ben ik het liefste constant bezig. Zwemmen, fietsen, natuurgebieden ontdekken, wandelen: dit zijn de activiteiten die ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Sinds vorig jaar ben ik helemaal fan van Duikreizen. Ik had nog nooit gedoken, maar het leek me altijd al ontzettend gaaf. Via een collega hoorde ik over Duikreizen van Vakantieduiker.nl. Via deze organisatie had ze een duikcursus gedaan in Costa Rica. Ik hoefde mijn vriend niet over te halen om een duikreis te boeken, want hij was al enthousiast over Duikreizen. Hij had zelfs al zijn PADI gehaald. Het leek ons wel fantastisch als we samen konden duiken tijdens onze reis. Daarom koos ik ervoor om in Nederland al mijn PADI te halen. Via Vakantieduiker.nl kon ik een duikcursus in Nederland regelen. Ik vond het ook jammer als ik tijdens mijn vakantie bezig moest zijn met de theorie. Daarom heb ik de theorie in Nederland geleerd en het examen voor de vakantie afgerond. Dan hoefde ik me daar in ieder geval niet druk over te maken tijdens mijn vakantie. Op de website www.vakantieduiker.nl konden we de bestemmingen van de Duikreizen bekijken. We twijfelden tussen de Duikreizen naar de Maladiven, Curacao en Bonaire. We waren in ieder geval op zoek naar een eiland-vakantie. Uiteindelijk werd het Bonaire, wat bekend staat als het ‘divers paradise’.

Professionele Duikreizen in het buitenland

Mijn PADI had ik inmiddels gehaald, maar ik vond het toch nog vrij spannend om te duiken. Het is een beetje zoals je rijbewijs halen, duiken leer je ook pas echt na het behalen van je PADI. Ik vond het daarom wel heel prettig dat we een duikreis hadden geboekt bij een ervaren organisatie met alleen maar professionele instructeurs. Ik wilde nog niet meteen zelfstandig duiken met mijn vriend, oftewel mijn buddy. Ik wilde eerst nog een paar vervolgcursussen doen. Via www.vakantieduiker.nl/Duikreizen hadden we al gezien dat dit mogelijk was. Tijdens mijn cursus in Nederland moest ik enkele oefeningen doen die ik toch nog wat beter onder de knie wilde krijgen. Ik moest bijvoorbeeld onder water mijn duikbril van mijn gezicht afhalen, terugplaatsen op mijn gezicht en het water uit de bril laten lopen. Het lukte prima, maar ik wilde me er helemaal comfortabel bij voelen. We hadden een hele prettige instructeur die heel geduldig was. Hij vond het een goed idee om eerst wat oefeningen te herhalen. De duik werd helemaal op ons tempo afgestemd. Via een vriend had ik vooraf verhalen gehoord over duikcursussen waarbij instructeurs niet genoeg moeite deden om je veilig te laten voelen of die ongeduldig waren. Maar dat was bij onze reis helemaal niet het geval. Deze vakantie was heel professioneel georganiseerd en wij weten zeker dat er nog veel meer Duikreizen via Vakantieduiker.nl zullen volgen.

Drive and dive Bonaire

Omdat we geen beginners meer waren, hadden we gekozen voor het Drive and Dive pakket. Op die manier konden we zelfstandig het eiland en schitterende duikplekken ontdekken. Het Drive and Dive pakket bestond uit:

  • Een prettige accommodatie;
  • Een dagelijks ontbijtbuffet (met vegetarische opties);
  • Een huurauto;
  • Vervoer van en naar het vliegveld;
  • Toegang tot bootduiken;
  • Duikuitrusting.

Het was echt een fantastische en prachtige duikvakantie. We hebben zoveel mooie vissen en schildpadden onder water gezien. Daarnaast was het een perfecte omgeving om te verblijven. Het weer was heerlijk, het eten was goed, er waren volop andere mooie bezienswaardigheden en het strand was tropisch wit. Het behoorde zeker tot de mooiste vakanties ooit.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.