Coaching en Workshops

Opleiding particulier onderzoeker volgen?

maandag, 15-2-2021  

Lijkt het jou leuk om onderzoeker oftewel privédetective te worden? Dan is een opleiding particulier onderzoeker net iets voor jou! Hierin leer je precies hoe je dit soort zaken aan moet pakken en als je het examen haalt, kun jij je als privédetective vestigen. Je kunt de meest uiteenlopende zaken krijgen, het zal nooit saai werk zijn! Zie jij dit ook wel zitten? Dan wil je natuurlijk weten waar je hiervoor terecht kunt. Bij International Anti Crime Academy bieden ze trainingen hiervoor aan. Volg hier een opleiding particulier onderzoeker en ga daarna aan de slag als detective!

Opleiding particulier onderzoeker volgen?

Particulier onderzoeker

Wat houdt het nu precies in om een particulier onderzoeker te zijn? Oftewel, waartoe wordt je precies opgeleid als je een opleiding particulier onderzoeker gaat volgen? Veel mensen kennen dit beroep beter als particulier rechercheur of als privédetective. Het klinkt misschien een beetje als een beroep dat alleen in films en series bestaat, maar niets is minder waar! Ook in de echte wereld moeten er immers zaken uitgezocht worden en de politie kan nu eenmaal niet bij alles helpen. Bovendien zijn sommige zaken ook gewoon geen politiezaken. En dan komt iemand die een opleiding particulier onderzoeker heeft gevolgd dus goed van pas. Deze kan dan het nodige speurwerk verrichten. En wat voor soort werk moet je dan precies denken? Je kunt zowel voor jezelf beginnen, als in dienst komen van bedrijven die onderzoekers nodig hebben. Je kunt bijvoorbeeld in dienst komen van:

  • banken
  • verzekeringsmaatschappijen
  • overheidsinstellingen

Zij hebben mensen nodig die bijvoorbeeld fraude op kunnen sporen en daarvoor bepaalde mensen kunnen volgen, soms digitaal soms in het echte leven. Maar je kunt ook denken aan klussen voor advocatenbureaus, die bijvoorbeeld meer willen weten over iemand voor wie zij werken. Het werk is dus heel divers en de opleiding particulier onderzoeker is daarom ook zeker divers te noemen.

Wat leer je tijdens opleiding particulier onderzoeker?

Zoals gezegd is het dus een heel diverse training, maar wat leer je allemaal? Je hebt allereerst natuurlijk een theoretisch gedeelte, waarbij je leert over de wettelijke kaders waarbinnen je moet werken en andere juridische zaken. Wie een opleiding particulier onderzoeker volgt, moet immers goed weten wanneer iets niet in orde is volgens de wet en wat er wel binnen valt. Niet alleen om jezelf aan de regels te kunnen houden, maar ook om te kunnen beoordelen of degene die jij moet onderzoeken zich aan de wettelijke regels houdt. Daarnaast leer je ook observatietechnieken, voor het veldwerk. En in de opleiding particulier onderzoeker is uiteraard ook de nodige aandacht voor digitaal rechercheren. Steeds meer handelingen vinden immers digitaal plaats, dus je moet ook daar de nodige kennis van zaken hebben. Bij International Anti Crime Academy worden deze theoretische lessen altijd leuker gemaakt door het toe te passen op casussen. Zo krijg je een veel beter beeld van hoe het werkt. Uiteraard ga je ook in de praktijk aan de slag, door zelf een casus uit te werken. Al deze lessen worden gegeven door privédetectives die zelf al veel ervaring hebben en dus precies weten hoe het werkveld eruit ziet. Een opleiding particulier onderzoeker is daarmee heel divers!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.