Mens en gezondheid

Opvoedingsproblemen aanpakken bij Opvoeden met Plezier

woensdag, 5-9-2018  

“Bij opvoedenmetplezier.nl kun je terecht voor een cursus opvoeden met plezier. Het opvoeden van kinderen is een hele klus en soms gaat dat goed en soms gaat dat minder goed. Opvoeden doen we allemaal op onze eigen manier, waar wat heel erg belangrijk is, is dan we ook onderkennen als we bij dat opvoeden problemen ondervinden. Opvoedingsproblemen zijn aan de orde van de dag. We krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Opvoedingsproblemen kunnen ontstaan als kinderen geen duidelijke grenzen gesteld krijgen en ze kunnen ook ontstaan doordat sommige ouders vastzitten in bepaalde ideeën over opvoeden die ze misschien op hun beurt weer van hun ouders hebben overgenomen. Tijdens een cursus opvoeden met plezier kun je leren waarom jouw verwachtingen over opvoeden tot bepaalde situaties leiden of waarom jouw kind steeds op dezelfde manier reageert. Je kunt ontdekken en leren hoe je dat aan kunt pakken en met wat aanwijzingen kun je misschien al heel erg snel veranderingen teweeg brengen in de relatie en de omgang met je kind. Opvoedingsproblemen kunnen vaak met het doorbreken van bepaalde patronen wel worden doorbroken en dat is belangrijk als je graag een goede band met je kind wilt hebben en wilt opvoeden met plezier voor jou en je kind. Misschien loop jij ook wel eens tegen de volgende opvoedingsproblemen aan:

  • Je voelt je vaak moe en hebt eigenlijk weinig plezier in het opvoeden;
  • Je kind reageert steeds op dezelfde manier en je weet niet hoe dat te veranderen;
  • Je wilt graag meer weten over het stellen van grenzen.

Opvoedingsproblemen; grenzen, grenzen en nog eens grenzen

Als we het hebben over opvoeden, dan hebben we het over grenzen. Grenzen stellen is belangrijk voor een kind. Menig onderzoek wijst namelijk uit dat kinderen die duidelijke grenzen gesteld krijgen, in de toekomst gelukkigere volwassenen worden die beter functioneren in de maatschappij. Eigenlijk is dat alles wat je wilt als ouder. Opvoedingsproblemen ontstaan dan ook heel vaak doordat ouders niet goed weten waar ze de grenzen voor kinderen moeten stellen. Ook zijn ze vaak niet consequent. Opvoedingsproblemen ontstaan dan ook dikwijls wanneer kinderen niet weten waar ze aan toe zijn. Ze gaan die grenzen die niet gesteld worden ontdekken, en dat is voor ouders vaak behoorlijk irritant. Vooral jonge kinderen maken allemaal fases door waarbij er wordt ontdekt hoe de ouder reageert wanneer het kind nee zegt of ja. Dat zijn allemaal hele normale fases waar je als ouder wel op de juiste manier mee om moet gaan. Opvoedingsproblemen wil je graag voorkomen maar als ze zich aandienen, dan is het een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van een cursus.

Cursus als kantelpunt

Heb jij zelf te maken met opvoedingsproblemen? Dat kan gebeuren en dat is heel gewoon. Opvoeden is moeilijk en soms onmogelijk. Je bent echt niet de enige die dat zo ervaart en die soms met de handen in het haar in de kamer staat. Opvoedingsproblemen; het klinkt misschien als een wat zwaar begrip, maar dat is het niet en dat hoeft het ook helemaal niet te zijn. Je kunt als je kinderen opvoedt tegen allerlei dingen aanlopen waar andere papa’s en mama’s ook al tegen aan zijn gelopen. Het is dan voor veel mensen ook een verademing om een cursus te volgen waarin alles aan bod komt waar jij misschien soms moeite mee hebt als je kinderen opvoedt. Mocht je meer willen weten over de cursus bij opvoedingsproblemen? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze medewerkers en dan helpen we je graag verder.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.