Bedrijven en Bedrijfsleven

Postdozen ideaal voor webshops

zondag, 22-7-2018  

Als je een webwinkel hebt, dan moet je bedenken op wat voor manier jij de bestelde producten gaat verzenden naar klanten. In veel gevallen zijn postdozen hiervoor een ideale oplossing. Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere soorten dozen, maar in veel gevallen blijkt de postdoos toch een handigere optie te zijn. Wat is nu het verschil tussen deze en andere dozen? Het verschil is dat ze beschikken over scharnierende bodemkleppen, waardoor je de bodem dus zo in elkaar kunt vouwen zonder dat je daarvoor tape nodig hebt. Ook voor het dichtmaken van de bovenkant van postdozen heb je geen tape nodig, want deze beschikken namelijk over een vaste sluitklep. Je doet het deksel dicht, vouwt de zijklepjes naar binnen en alles zit volkomen dicht. Hierdoor kun je ze ontzettend snel en gemakkelijk in elkaar zetten, vullen en sluiten, je hebt er helemaal geen andere materialen bij nodig! Dat is natuurlijk wel zo efficiënt en effectief werken en dat komt goed van pas op het moment dat je een hele serie bestellingen klaar moet maken voor verzending. Postdozen zijn dan eigenlijk gewoon een veel handigere keus dan andere soorten dozen.

Andere kenmerken postdozen

De belangrijkste kenmerken van postdozen zijn dus de bodem en de sluitklep. Maar er zijn meer punten die je moet weten over dit type doos, namelijk:

  • ze zijn verkrijgbaar in wit en bruin
  • de dikte van het gebruikte karton kan enkele golf of dubbele golf zijn
  • er zijn diverse afmetingen mogelijk, maar de hoogte kan niet groter zijn dan de lengte

Welke variant moet jij nu kiezen? Dat is helemaal afhankelijk van wat jij wilt versturen. Het is in ieder geval altijd van belang dat je het formaat afstemt op hetgeen jij op wilt sturen. Of je nu kiest voor gewone dozen of voor postdozen, ze moeten nooit heel veel groter zijn dan de producten die je er in stopt. Is dat wel het geval, dan gaan de artikelen tijdens het vervoer schuiven en dit kan beschadigingen veroorzaken. Jij wilt natuurlijk niet dat jouw klant een beschadigd artikel krijgt, dus vul je de loze ruimte op met vulmateriaal, maar het best gebruik je hiervan zo weinig mogelijk. De postdoos moet dus het juiste formaat hebben, afmetingen die zo goed mogelijk aansluiten bij de artikelen. Bovendien moeten ze ook sterk genoeg zijn. Als jij zwaardere artikelen wilt versturen, dan is het aan te raden om te kiezen voor postdozen die gemaakt zijn van karton met een dubbele golf, in andere gevallen volstaat meestal een enkele golf.

Perfect voor jou

Daarnaast heb je ook nog de keus uit het gebruik van blanco postdozen of exemplaren die bedrukt zijn met jouw logo of bedrijfsnaam. Dat laatste ziet er natuurlijk wel heel professioneel uit, maar tegelijkertijd is het zo dat hier uiteraard ook extra kosten aan verbonden zijn. Dit is dus zeker een afweging om te maken. Wil jij graag bedrukte exemplaren, zonder dat de kosten hiervoor te hoog oplopen? Dan moet jij jouw postdozen bestellen bij Dozenlatenmaken. Zoals hun naam al aangeeft kun jij hier iedere doos naar wens laten maken. Als standaardmaten voor jou niet geschikt zijn, dan kun jij ze hier helemaal op maat laten maken en bovendien ook naar wens al dan niet laten bedrukken. Zo weet je zeker dat het verpakkingsmateriaal dat jij gebruikt helemaal aan jouw wensen voldoet. Fijn is ook dat je bij dit bedrijf niet meteen hele grote oplages hoeft af te nemen, je kunt al bij hen terecht voor een oplage vanaf tien stuks. Dit maakt dat zij ook voor kleinere onderneming een uitstekende keus zijn voor het laten maken van perfecte postdozen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.