Vrije tijd en Hobby

Postzegelhandel

woensdag, 2-5-2018  

Heb jij een postzegelverzameling? Dan doe je waarschijnlijk af en toe zaken met een postzegelhandel. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je verzameling zo groot mogelijk te maken. Een eerste is meedoen met verschillende schrijfacties, het liefst wereldwijd, om op deze manier zoveel mogelijk postzegels van over de hele wereld te ontvangen. Een andere optie die je hebt, is al je vrienden en familie vragen of zij iedere kaart of brief die zij ontvangen willen bewaren, of tenminste, het gedeelte met de zegel er op. Maar als jij een echt grote verzameling aan wilt leggen, dan kun je daarbij eigenlijk niet zonder de hulp van een goede postzegelhandel. Want heel veel post ontvangen de meeste mensen immers niet meer, waardoor het heel erg lang kan duren voordat je daadwerkelijk een album vol hebt met allemaal verschillende zegels. Natuurlijk is het heel erg leuk om ze op de eerder genoemde manieren bij elkaar te krijgen, maar het duurt ook erg lang. Als jij wat sneller ervoor wilt zorgen dat je heel veel verschillende exemplaren hebt, dan doe je er goed aan om naar een postzegelhandel te gaan of diverse beurzen te bezoeken die zich specifiek hierop richten.

Postzegelhandel biedt verschillende producten

Als je denkt aan een postzegelhandel, dan denk je natuurlijk als eerste aan het feit dat je bij hen heel veel verschillende postzegels kunt kopen en dat is ook zeker het geval. Van over de hele wereld hebben zij vaak exemplaren te koop, waardoor jij jouw albums uitstekend aan kunt vullen door af en toe een dergelijke zaak te bezoeken. Maar dat niet alleen, om goed te kunnen verzamelen heb je natuurlijk meer nodig dan enkel het verzamelobject. In het geval van een postzegelverzamelaar, heb je bijvoorbeeld ook nodig:

  • albums
  • loepen
  • klemstroken

Bij een postzegelhandel kun je dit soort artikelen ook vinden. Hierdoor kun je alle zegels die je hebt heel netjes bewaren, zodat ze allemaal zo mooi mogelijk blijven en je ze ook zonder problemen af en toe kunt bekijken. Want wat heb je aan een verzameling die altijd maar opgeborgen zit? Een loep is voor iedere postzegelverzamelaar bovendien ook erg handig, het gaat hier immers om relatief kleine dingen. Met een loep kun je pas echt goed zien wat er allemaal op staat aan tekst en afbeeldingen. Zo geniet je nog meer van ieder exemplaar dat jij in je bezit hebt. Een postzegelhandel is dus niet alleen een goed adres voor het aanvullen van je postzegels, maar ook voor het aanschaffen van alle benodigdheden die je hierbij nodig hebt.

Joke van den Berg

Waar kun je nu een postzegelhandel vinden? Er zijn niet heel veel zaken die hierin gespecialiseerd zijn, dus de kans is vrij klein dat er eentje bij jou in de buurt zit. Wat doe je dan als je hier toch graag een aankoop zou willen doen? Dan kun je bijvoorbeeld online de nodige dingen aanschaffen bij postzegelhandel Joke van den Berg. Zij zijn begonnen als een fysieke winkel in Reeuwijk en hebben deze ook nog steeds, maar zij bieden hun collecties nu ook via hun webwinkel aan. Ook als je niet in deze regio woont en hier nooit komt, kun je dus zaken met hen doen. Je vindt in hun webshop onder andere loepen, klemstroken en albums, maar natuurlijk ook postzegels, catalogi en eerstedagenveloppen. Met andere woorden, echt alles kun je bij hen vinden wat je zoekt! En weet je niet zo zeker wat je nodig hebt of ben je op zoek naar iets heel specifieks? Neem dan gerust eens contact met hen op, postzegelhandel Joke van den Berg helpt je graag met het vinden van wat jij zoekt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.