Creatief en Decoratief

Restauratie van schilderijen: kunst komt weer tot bloei

woensdag, 2-5-2018  

Het is zo zonde om kunstwerken te laten vergaan. Dus mocht je schilderijen in je bezit hebben die hun beste tijd hebben gehad, is het misschien wel verstandig om eens te denken aan de restauratie van schilderijen. Veel mensen hebben de meest waardevolle kunstwerken ergens op zolder of in een schuur liggen. Maar helaas liggen die daar vaak gewoon maar te vergaan. Terwijl als je kiest voor de restauratie van schilderijen, blijkt pas hoe mooi het werk eigenlijk is. Ze moeten namelijk wel goed worden onderhouden, anders gaat de kwaliteit achteruit. Gelukkig zijn er partijen die hier veel verstand van hebben en die heel goed zijn in de restauratie van schilderijen. Ik had zelf op zolder een aantal schilderijen gevonden. Het waren familiestukken en ik vond het te zonde dat ze daar maar onder een doek lagen. Ik vond de schilderijen niet per se heel mooi, maar omdat ze van mijn familie zijn en al jaren aan volgende generaties worden doorgegeven, vond ik het zonde om ze weg te doen. Dus op een gegeven moment besloot ik me te verdiepen in de restauratie van schilderijen. Het blijkt echt een vak apart dus ik wilde iemand inschakelen die veel ervaring heeft en een van de besten is als het om restaureren gaat. Gelukkig heb ik uiteindelijk een restaurateur gevonden die topwerk levert en die kan ik iedereen aanraden.

Kies Marjan de Visser voor de restauratie van schilderijen

Als het om de restauratie van schilderijen gaat, is het essentieel om iemand in te schakelen die zijn of haar vak echt goed verstaat. Die de tijd neemt om het kunstwerk te herstellen en weer terug te brengen naar de oude staat. Ik wist zelf niet goed wat ik ervan moest verwachten en hoe de schilderijen er weer uit zouden komen te zien. Het blijft toch spannend om je familiestukken af te geven aan iemand. Maar toen ik iemand zocht voor de restauratie van schilderijen, kwam ik uiteindelijk uit bij Restauratie Atelier van Marjan de Visser. Ik had bij haar gelijk een goed gevoel en dat is ook erg belangrijk. Je wil zonder zorgen je kunst bij iemand achter kunnen laten. Dat heb ik dan ook gedaan en het is ongelooflijk wat ik terug kreeg. De restauratie van schilderijen was zo geweldig mooi gedaan. Ik kan er niet over uit hoe prachtig het resultaat is. Ik ben zo blij dat ik de restauratie aan haar heb overgelaten. Ze is met enorm veel precisie te werk gegaan en de schilderijen zijn zo mooi geworden. Ik heb ze ook allemaal in mijn huis opgehangen. Ze ogen weer mooi en als nieuw en zijn niet te vergelijken met hoe ze er eerst uitzagen. Ik kan ze nu met trots weer doorgeven aan mijn eigen kinderen.

Meer dan alleen de restauratie

Ben je ook op zoek naar iemand voor de restauratie van schilderijen? Dan kan ik je aanraden om met Marjan de Visser in zee te gaan. Zij heeft meerdere pluspunten:

  • Werkt voor zowel musea als particulieren
  • Werkt ook op locatie
  • Contact met andere specialisten
  • Lid van vakvereniging

Ze heeft veel contacten in de wereld van de kunst, zoals historici, taxateurs, verzekeringsagenten. Dus als er iets is met je schilderij, je wil over een bepaald onderwerp meer weten… Dan kun je zeker bij haar terecht. Ga naar haar site en neem gewoon eens contact op met haar. Ze kan je meer vertellen over allerlei onderwerpen. Ook is het mogelijk om haar atelier te bezoeken, ook dat is zeker een aanrader. Zorg goed voor je kunst en neem contact op met De Visser.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.