Mens en gezondheid

Rollators

vrijdag, 20-4-2018  

Voor wie slecht ter been zijn, zijn rollators echt een ideale uitvinding! In het verleden hadden mensen wat dat betreft niet zo heel veel te kiezen, je kon bijvoorbeeld met een stok gaan lopen en ook het looprek werd nog wel eens gebruikt, maar beide zijn natuurlijk niet ideaal. Zo biedt een stok maar aan één kant steun en moet je een looprek steeds maar weer optillen en een stukje voor je uit verplaatsen, voordat je zelf weer een stap kunt zetten. Dat schiet natuurlijk niet op en rollators zijn dan ook echt een verbetering. Deze kun je een heel stuk gemakkelijker voortbewegen, door de wielen die er onder zitten. Daarnaast heb je twee handvatten om je aan vast te houden, waardoor je een stuk stabieler staat. Dat maakt dat dit zeker een handig hulpmiddel is om aan te schaffen op het moment dat het lopen bij jou niet zo gemakkelijk meer gaat. Met dit hulpmiddel kun je gewoon in beweging blijven en dat is belangrijk, want zodra je stopt met lopen of dit alleen nog doet als het echt niet anders kan, dan zul je echt helemaal stijf en stram gaan worden en wordt je mobiliteit nog veel slechter. Kies dus een van de rollators uit en blijf lekker in beweging!

Voordelen van rollators

We noemden hierboven al twee pluspunten van rollators, namelijk dat ze veel steun bieden en dat ze gemakkelijk voort te duwen zijn. Maar er zijn meer voordelen te noemen van het gebruik van dit handige apparaat. Een punt dat zeker een groot voordeel is, is het feit dat je er een mandje op hebt. Dit betekent dat je altijd een plek hebt om je boodschappen in te stoppen, je hoeft dus niet langer zelf met tassen te sjouwen. Dat is natuurlijk erg prettig, want als je slechter ter been raakt, is het immers niet meer zo eenvoudig om in evenwicht te blijven als je ook nog eens verschillende tassen moet dragen. Een ander pluspunt is dat veel rollators uitgerust zijn met een zitje. Je kunt daardoor onderweg even op je gemak uitrusten, je hebt als het ware je eigen stoeltje bij je. Ben je aan het winkelen en word je moe? Of maak je een rondje door je stad of dorp en moet je tussendoor even op adem komen? Je hoeft niet meer naar een bankje te zoeken om te kunnen zitten, je kunt gewoon plaatsnemen op het zitje dat je al bij je hebt! Rollators hebben dus echt verscheidene voordelen:

  • ze bieden veel ondersteuning
  • ze zijn gemakkelijk te verplaatsen
  • je kunt er op zitten, om even uit te rusten
  • je hebt altijd een mandje bij je voor je boodschappen

Verschillende modellen

Wie zich nog nooit verdiept heeft in rollators, die zal waarschijnlijk niet weten dat er veel verschillende merken en modellen te krijgen zijn. Het aanbod is echt veel groter dan je waarschijnlijk gedacht had. Dat is mooi, want hoe meer keus er is, hoe groter de kans is dat je een exemplaar kunt vinden dat echt helemaal bij jou past. De verschillende rollators verschillen op diverse punten van elkaar. Zo zijn sommige heel gemakkelijk in te klappen, wat ze heel handig maakt voor vervoer in de auto. Ook bestaat er verschil in plaatsing van het mandje en de grootte hiervan. Net als dat bij lang niet alle modellen de zitjes hetzelfde zijn. En zo zijn er wel meer verschillen op te merken. Het is daarom zeker aan te raden om je te oriënteren voordat je een aankoop doet. Wat voor rollators echter ook jouw voorkeur hebben, bij Rollatorweb zul je altijd jouw perfecte model kunnen vinden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.