Vrije tijd en Hobby

Rubberboten

maandag, 9-7-2018  

Rubberboot kopen? - Rubberbootshop.nl | Bootman

Houd jij van op het water zijn? Dan zijn rubberboten ideale producten voor jou! Heerlijk even dobberen op een meer, een kanaal of een rivier, wie vindt dat nu niet leuk om te doen. In de buitenlucht zijn, lekker in de zon en met de natuur bij je in de buurt, dat geeft eigenlijk iedereen gewoon heel veel rust. Natuurlijk zou het nog mooier zijn om een echte boot te hebben, waarmee je langere afstanden kunt varen, maar laten we eerlijk zijn, de meesten van ons hebben daar het budget niet voor. Rubberboten zijn dan een uitstekend alternatief. Ze zijn een heel stuk vriendelijker geprijsd en bieden jou toch de mogelijkheid om een deel van jouw tijd varend door te brengen. Je kunt hierin heerlijk ronddobberen en zomerse dagen heel fijn doorbrengen. Ook zijn ze ideaal voor wie graag eens echt op het water wil vissen en niet alleen maar langs de kant van de vaart wil zitten met zijn of haar hengel. Een ander groot voordeel van rubberboten ten opzichte van andere bootsoorten, is natuurlijk dat ze veel gemakkelijker op te bergen zijn. Je hoeft alleen maar de lucht eruit te laten lopen en je bergt hem zo in de schuur of op zolder op. Zo hoef je niet voor de wintermaanden een plek in een stalling hiervoor te vinden.

Verschillende soorten rubberboten

Als jij je gaat oriënteren op rubberboten, dan zul je zien dat er verschillende varianten te krijgen zijn. In de eerste plaats verschillen ze van elkaar wat betreft grootte. Er zijn modellen verkrijgbaar waar je met twee personen in past, maar ook grotere zijn een optie, die plaats bieden aan wel vijf personen. Zo kun je dus ook met een groepje op stap als je dat graag wilt. Uiteraard zijn ook de kleuren van de diverse exemplaren verschillend, alhoewel dit voor de meeste mensen niet het belangrijkste punt van aandacht zal zijn als zij een rubberboot uit gaan zoeken. Dan is er nog het verschil in de bodem. Sommige rubberboten zijn uitgerust met een soort lattenbodem, dit zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit, maar tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat de boot wat zwaarder is en wat meer ruimte inneemt tijdens het opbergen. Een exemplaar zonder een lattenbodem is lichter en kleiner op te vouwen voor het opruimen, maar is dus ook iets minder stabiel. Zo heb je dus zeker wat te kiezen als je rubberboten uit gaat zoeken!

Met of zonder motor?

En dan is er nog een laatste overweging met betrekking tot rubberboten, wil jij deze met of zonder een motor gebruiken? Uiteraard is roeien altijd een optie, er zullen altijd roeispanen bij het vaartuig geleverd worden. Maar een eventuele buitenboordmotor zul je er apart bij aan moeten schaffen en daar moet de boot wel geschikt voor zijn. Bij Bootman, eigenaar van de webshop Rubberbootshop.nl, vind je veel verschillende soorten rubberboten en alle toebehoren wat je erbij zou willen hebben. Denk dan aan:

  • afdekzeilen
  • luchtpompen
  • tassen
  • peddels
  • zwemtrappen

Ook voor losse onderdelen kun je bij hen terecht, je kunt immers wel eens iets kwijtraken of er kan eens iets een keer kapot gaan. Denk dan aan bijvoorbeeld het ventiel. Voor reparatiemateriaal ben je bij hen ook aan het juiste adres, zodat je bijvoorbeeld een klein gaatje in het rubber eenvoudig zelf even kunt repareren. Op die manier verleng jij de levensduur van je rubberboot natuurlijk enorm. Wil jij een eigen vaartuig kopen en wil jij je daarvoor oriënteren op rubberboten? Dan moet je dus zeker een bezoek brengen aan Rubberbootshop.nl, de specialist op dit gebied!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.