Woning en Tuin

RUF briketten

donderdag, 24-9-2015  

Er zijn veel verschillende factoren van invloed op het woonplezier. Als je wilt dat je met veel plezier in je woning woont, moet je met verschillende zaken rekening houden. Ten eerste is het van belang dat het er gezellig uitziet en je de sfeer fijn vindt. De sfeer wordt door veel dingen bepaald en is het eindproduct van een combinatie van bijvoorbeeld inrichting, decoratie en lichtinval. Op het gebied van inrichting kun je bijvoorbeeld zorgen voor meubels in een stijl die je mooi vindt en die bij elkaar passen. De decoratie kun je hierop afstemmen of juist afwijkend laten zijn. Een strak interieur kan bijvoorbeeld een stuk gezelliger gemaakt worden met opvallende decoratieve objecten. De lichtinval wordt bepaald door de ramen van de woning en hier kun je in principe zelf niet veel aan veranderen. Met raamdecoratie zoals lamellen kun je echter wel wat spelen met de lichtinval. Daarnaast kun je lampen toevoegen die de ruimte meer verlichten als het donker wordt. Ten slotte is de temperatuur van de woning belangrijk. Een te warm huis is niet aangenaam en als het in de zomer heet is, is het fijn dat de woning een koele en frisse plek is. In de winter wil je juist een lekker warm huis om je in terug te trekken als je thuis komt na een lange dag werken. Met bijvoorbeeld een houtkachel kun je een hoop sfeer toevoegen aan de woning. RUF briketten in de kachel zorgen voor een warme temperatuur en een gezellig knapperend houtvuur. RUF briketten zijn een goed alternatief voor andere soorten haardhout en daarom wordt vaak voor RUF briketten gekozen. Een haardvuur met RUF briketten kan een grote bijdrage leveren aan de gezelligheid van je woning en daarmee aan je woonplezier.

De voordelen van RUF briketten

Je kunt je woning op verschillende manieren verwarmen. In de eerste plaats kun je kiezen voor centrale verwarming, waarbij water wordt verwarmd door een kachel of ketel en door middel van radiatoren door de woning wordt verspreid. Daarnaast kun je in afzonderlijke kamers kachels of haarden plaatsen, om extra warmte en sfeer toe te voegen. Een haard met RUF briketten zorgt bijvoorbeeld in de woonkamer voor een gezellige plek, waar je met zijn allen rond het vuur kunt zitten. In de slaapkamer wordt vaker voor een kachel gekozen, zoals een gaskachel. In de slaapkamer is het namelijk minder praktisch om met RUF briketten of andere soorten haardhout te gaan slepen en bovendien moet je een open haard altijd goed in de gaten houden. Je bent niet de hele dag in de slaapkamer en daarom is het niet verstandig hier hout of RUF briketten te branden. Als je een haard met RUF briketten wilt, kun je deze dus het beste in de woonkamer plaatsen. Het branden van RUF briketten in je open haard heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten haardhout. Ten eerste worden RUF briketten gemaakt van 100 procent eikenhout, wat garant staat voor een goede kwaliteit. De RUF briketten branden goed en zijn meer rendabel dan veel andere soorten hout dat je kunt branden in de open haard. Daarnaast hebben RUF briketten een zeer schone ontbranding. Dit betekent dat er minder stoffen vrijkomen bij de verbranding die door je huis worden verspreid. Het vaak gebruiken van de open haard heeft vaak verkleuring van gordijnen en behang tot gevolg, omdat het roet een grauwe neerslag veroorzaakt in de woning. Bij RUF briketten is de verbranding veel schoner en is dit effect dus veel minder. Daarnaast zijn de RUF briketten handig te stapelen door de rechte vormen. Een veel voorkomend probleem met haardhout is de opslag: er moet een droge plek worden gevonden waar het hout kan worden opgeslagen. RUF briketten hebben een vochtigheidsgehalte van vijf procent en als ze droog worden bewaard, branden ze heel lang in de open haard. Door de handige vorm is de opslag van RUF briketten gemakkelijker dan van andere soorten haardhout en bovendien blijven er na de verbranding in de open haard minder asresten achter.

Online haardhout kopen

Als je op zoek bent naar haardhout van een hoge kwaliteit, kun je het beste eens op het internet kijken. Steeds meer bedrijven bieden online hun producten te koop aan, omdat het steeds voordeliger is om een webwinkel te beginnen. Als consument kun je hier gemakkelijk gebruik van maken. Je kunt vanachter elke pc waar dan ook je producten bestellen, zo ook RUF briketten en andere soorten hout. Op www.teswood.nl vind je diverse soorten haardhout. Het plaatsen van een bestelling op deze site is gemakkelijk en als je haardhout koopt bij Teswood ben je verzekerd van een goede kwaliteit. De producten die Teswood verkoopt zijn gecertificeerd en voldoen aan de hoogste eisen. Daarnaast biedt het bedrijf scherpe tarieven, omdat de inkoop op grote schaal wordt gedaan. Als klant kun je hiervan profiteren als je een bestelling plaatst. Binnen Nederland, België en Luxemburg kun je rekenen op een levering binnen 24 of maximaal 48 uur. Je kunt op de website van Teswood terecht voor:

  • Pellets
  • Pini-kay briketten
  • RUF briketten
  • Verschillende soorten gedroogd haardhout

Of je nu hout wilt aanschaffen voor de kachel in je woonkamer of je professioneel aannemer bent en grotere hoeveelheden nodig hebt, je kunt altijd een bestelling plaatsen op de website. De verschillende producten worden uitgebreid besproken op de website en je kunt direct een offerte aanvragen. Daarnaast kun je gemakkelijk contact opnemen middels het contactformulier op de site. Op www.teswood.nl kun je alle informatie terugvinden en direct het nieuwe hout voor je haard aanschaffen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.