Woning en Tuin

Schoonloopmat

zondag, 27-9-2015  

De manier waarop een woning wordt ingericht is sterk afhankelijk van de smaak van de bewoners. Vaak wordt een woning ingericht in een bepaalde stijl en niet iedereen vindt elke stijl even mooi. Sommigen vinden een strak, modern interieur fijn en mooi, terwijl anderen dit ongezellig vinden en er liever een klassiek tintje aan geven. Als je verhuist en je woning is niet naar je eigen smaak ingericht, kun je het beste direct alle kamers aanpakken als je hier het geld en de tijd voor hebt. De kamers die niet naar je smaak zijn ingericht gaan al snel irriteren en dit komt je woonplezier niet ten goede. Daarom is het verstandig om direct het hele huis grondig aan te pakken. In de eerste plaats moet de inrichting praktisch zijn en moeten kapotte onderdelen van het huis worden vervangen. Een kapot keukenblad kan er nog prima uitzien, maar vuil gaat zich snel ophopen in scheuren en gaten en dit is niet hygiënisch. Het vervangen van het aanrechtblad is dan verstandig. Dit geldt ook voor objecten in andere kamers. Een schoonloopmat moet bijvoorbeeld zowel functioneel als mooi zijn. Het is niet altijd even gemakkelijk om een mooie schoonloopmat te vinden die past bij je smaak en je interieur, maar er zijn zoveel verschillende soorten matten dat je altijd wel iets geschikts vindt. In de eerste plaats heeft een schoonloopmat een praktische functie. Het vuil, dat aan de schoenen van de bewoners en hun gasten zit, moet niet het huis in worden gelopen. Aan een mat kun je de schoenen vegen, waardoor het binnen niet zo vies wordt. Dit betekent dat je met een goede mat een stuk minder hoeft te stofzuigen en dweilen. Een schoon huis is aangenaam, maar vooral ook noodzakelijk als je er fijn wilt wonen. Niemand heeft zin om iedere dag met een stofzuiger door het huis te gaan en daarom kan een goede schoonloopmat uitkomst bieden.

De voordelen van een schoonloopmat

Er zijn verschillende soorten deurmatten, die allemaal hun eigen voordelen hebben. Ten eerste is er de mat, die buiten voor de deur wordt geplaatst. Op deze mat kunnen de voeten worden geveegd, zodat de ergste rommel buiten wordt gelaten en het huis helemaal niet in komt. Een nadeel van deze buitenmat is echter dat hij snel vies en nat wordt door het vuil en de regen buiten. Je kunt een mat die buiten ligt echter wel geregeld uitkloppen, zodat het ergste vuil eruit gaat. Daarnaast kun je een schoonloopmat voor binnen aanschaffen. Een schoonloopmat wordt in de gang of de hal geplaatst, direct naast de deur. Hier kunnen de mensen die binnenkomen hun voeten nog eens goed vegen, voor ze het huis door gaan lopen. Als je een laminaatvloer hebt, zorgen natte voeten voor strepen en vlekken en dit wil je natuurlijk voorkomen. Met een goede schoonloopmat zorg je voor een goede manier om de schoenen schoon te maken voor de mensen binnen komen. Je kunt verschillende soorten matten kiezen, die allemaal hun eigen voordelen hebben. Een mat met grote vezels is het meest geschikt, als je wilt dat de schoenen vooral schoon worden. Een schoonloopmat met grove vezels schuurt beter over de zolen van de schoenen, waardoor ze beter worden schoongemaakt. Een nadeel van zo’n mat is echter dat vocht veel minder goed wordt opgenomen. Als er een aantal mensen binnenkomt dat net uit de regen stapt, is deze schoonloopmat al snel niet geschikt om al het vocht op te nemen, waardoor je strepen en vlekken op de vloer krijgt of handdoeken moet inschakelen. Ook blijft het vuil, dat door de mat van de schoenen is geveegd, niet goed steken in een schoonloopmat met grote vezels. Een mat met kleinere vezels is dan geschikter. Deze vezels hebben een minder goede schurende werking en dus moeten de voeten langer en beter worden geveegd, maar het vuil blijft beter steken in de mat en bovendien wordt er meer vocht opgenomen. Het is afhankelijk van veel zaken welke mat het meest geschikt is. Bij de keuze kun je bijvoorbeeld kijken naar het aantal mensen dat over de vloer komt en hoe vies en nat je stoep eigenlijk is.

Online matten bestellen

Als je op zoek bent naar een goede schoonloopmat, kun je het beste eens kijken op de website www.voetenvegertje.nl. Hier vind je matten in alle soorten en maten en kun je ook matten op maat laten bestellen. Een schoonloopmat op maat is bijvoorbeeld erg handig als je een gang of hal met rare afmetingen hebt of als je dit mooier vindt. Een schoonloopmat op maat kan heel strak staan in een langwerpige gang en bovendien heeft het verschillende praktische voordelen. Zo is het gemakkelijker om een schoonloopmat op maat te stofzuigen en blijft de mat beter liggen wanneer hij wordt gebruikt. Je kunt op www.voetenvegertje.nl kiezen uit allerlei soorten matten, zoals:

  • Schoonloopmatten
  • Droogloopmatten
  • Wasbare deurmatten
  • Naadviltmatten
  • Buitenmatten
  • Gerecyclede matten
  • Kokosmatten
  • Projectmatten
  • Living mats

Zoals je kunt zien, kun je kiezen uit veel verschillende soorten matten die allemaal hun eigen voordelen hebben. Naast een schoonloopmat voor ieder interieur, kun je op www.voetenvegertje.nl ook terecht voor lopers, traptreden, vloerkleden en nog veel meer. Neem dus snel een kijkje op de website om je nieuwe schoonloopmat uit te zoeken, direct een product te bestellen of om gewoon wat rond te kijken en meer te lezen over de voordelen van de verschillende matten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.