Bedrijven en Bedrijfsleven

Serious games inzetten in uw organisatie of onderneming

donderdag, 20-10-2016  

Serious games zijn een hele effectieve manier om tal van problemen op een speelse manier aan de kaak te stellen. De aandacht ligt op het leren, maar dan op een leuke wijze. Serious games zijn toepasbaar in uiteenlopende sectoren, zoals:

  • Onderwijs
  • Overheid
  • Profit
  • Zorg

Er zijn veel verschillende serious games beschikbaar per thema. Thema’s kunnen onder andere gaan over samenwerken. Mensen op de werkvloer leren om met elkaar als team te werken. Een ander thema kan gaan over klantgerichtheid. Klantgerichtheid is essentieel voor ieder bedrijf, helemaal in de tijd waarin we leven. Het kan het verschil betekenen tussen groei of faillissement. Wilt u hier meer over te weten komen? U kunt een demo aanvragen via de site. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is uw telefoonnummer achter te laten om u terug te laten bellen of door het contactformulier in te vullen.

Voorbeelden van serious games

We speelden vroeger als kind allemaal graag een spelletje. Als het even kon, speelden we de hele dag. Als kind hadden we nog weinig verplichtingen en was het leuk om met kinderen uit de buurt, met klasgenoten of met broertjes/zusjes samen te spelen. Er konden zelf spelletjes bedacht worden, bordspelletjes worden gespeeld of buitenspelletjes worden gedaan. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg volwassenen die wel houden van een spelletje. Het is een goede manier om alle zorgen even van u af te laten glijden en u te richten op het maken van plezier. Dat is namelijk het belangrijkste doel van een spel. Het gaat er uiteindelijk niet om wie er wint, maar of u samen een leuke tijd hebt gehad. Er zijn alleen ook spellen waarbij juist het leerzame voorop staat. Het gaat om spellen die door volwassenen worden gespeeld, bijvoorbeeld om een verandering teweeg te brengen in de organisatie. Dit worden serious games genoemd. Serious games worden vaak ingezet op de werkvloer. Het kan gaan over bijvoorbeeld een bedrijf waar al jarenlang op dezelfde wijze wordt gewerkt. Iedereen verschijnt dagelijks op zijn werk en gaat daar aan de slag met zijn vertrouwde taken. Aan het einde van de dag gaat men weer naar huis. De volgende dag begint alles weer opnieuw. Ondertussen heeft de directie allang door dat er op deze manier groei van het bedrijf onmogelijk is, omdat de werknemers bijvoorbeeld achterblijven qua kennis en gebruik van moderne apparaten. Om mensen ervan bewust te maken waar ze mee bezig zijn en hoe het ook anders kan, kunnen serious games ingezet worden. Een andere reden waarom serious games ingezet kunnen worden, is wanneer er binnen de onderneming sprake is van slechte communicatie. Men weet wel hoe belangrijk het is om te communiceren, maar in de praktijk blijkt het nog vaak lastig om dit uit te voeren. Het is dan aan de directie om ervoor te zorgen dat de mensen die samen werken ook echt een team gaan vormen. Het bedrijf heeft daar alleen maar profijt van.

Voor meer informatie bezoekt u de website

Dankzij verbeterde communicatie weet men beter van elkaar waar men mee bezig is, kunnen kostbare fouten worden voorkomen en kunnen werkzaamheden ook veel effectiever worden aangepakt. Ook dat kan met behulp van serious games bewerkstelligd worden. Serious games zijn dus enorm nuttig. Ze zijn toepasbaar in iedere organisatie. Wilt u meer te weten komen over dit soort games? U kunt dan het beste even naar de website Salsaparilla.nl gaan. Hier vindt u namelijk zeer nuttige informatie, zodat u erachter komt dat de mogelijkheden eigenlijk enorm groot zijn. Er kunnen speciale managementgames voor uw sector worden ontworpen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.