Smartphone en Tablet

Sim only in plaats van compleet abonnement

donderdag, 12-4-2018  

Sim Only | Vergelijk en Bestel de Beste Sim Only Deals op SimOnly.com

Heb jij wel eens overwogen of een sim only voor jou een optie is in plaats van een compleet abonnement? De meeste mensen kiezen voor dat laatste, vooral vanwege het feit dat ze daarbij eens in de zoveel tijd een nieuw toestel krijgen. Maar laten we eens eerlijk zijn, hoe noodzakelijk is het om een nieuwe smartphone te krijgen? In verreweg de meeste gevallen zal het zo zijn dat het exemplaar dat je op dat moment nog in bezit hebt, echt nog van een prima kwaliteit is. Kies je voor sim only, dan kun je gewoon dit toestel blijven gebruiken en dat heeft zo zijn voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet te wennen aan een nieuwe indeling van het menu, hoef je niet alle je favoriete apps opnieuw te installeren en in te loggen bij elke app. Bovendien is het ook gewoon veel duurzamer om telefoons langer te gebruiken. In ieder exemplaar zitten immers bepaald grondstoffen die gewonnen moeten worden en die steeds zeldzamer zijn. Het delven van deze stoffen gebeurt bovendien vaak onder erbarmelijke omstandigheden en ook regelmatig door kinderen. Het is dus voor de wereld ook echt beter als jij jouw toestel gewoon nog wat langer gebruikt en vaak gaat dat, zoals gezegd, ook echt prima. Dat is voor steeds meer mensen een reden om een sim only te overwegen!

Minder kosten door sim only

Maar dat is natuurlijk niet de enige beweegreden, wat ook zeker meespeelt is dat de maandelijkse kosten bij sim only echt een stuk lager liggen dan bij de abonnementen waarbij een telefoon inbegrepen is. Het lijkt op het eerste gezicht misschien net andersom, want wie slaat er nu een gratis smartphone af? Maar laten we eerlijk zijn, deze worden natuurlijk echt niet gratis weggegeven. Je betaalt daar gewoon zelf voor, in de loop van de maanden doordat je abonnementskosten hoger liggen dan bij een sim only. Zo lijkt het op het eerste gezicht misschien een goede deal, maar als je eens de kosten voor de verschillende abonnementssoorten op een rijtje zet, dan zul je zien dat je eigenlijk helemaal niet zo voordelig uit bent. Dat het eigenlijk heel veel voordeliger is om te kiezen voor een sim only, met een abonnement dat helemaal aansluit bij jouw wensen en dat je niet enkel hebt gekozen omdat je graag dat ene merk en type telefoon wilde hebben.

Vind de voordeligste

Het lijkt dus duidelijk dat overstappen naar sim only een goede keus is, maar welke aanbieder moet je dan kiezen? Er zijn zo ontzettend veel telecomproviders, dat het best lastig kan zijn om zelf een keus te maken. Vergelijk immers maar eens niet alleen alle tarieven, maar ook de voorwaarden die aan ieder contract verbonden zijn. Er is gelukkig ook een eenvoudige manier om dit te doen en dat is door gebruik te maken van de vergelijkingstool van Simonly.com. Hier vul jij in waar een sim only abonnement voor jou aan moet voldoen. Je kunt dan denken aan de contractduur, kies je voor een looptijd van:

  • één maand
  • één jaar
  • twee jaar

Maar je kunt ook denken aan het aantal MB’s dat je per maand kunt gebruiken, het aantal belminuten dat je krijgt of het aantal sms’jes dat in het contract zit. Zo zijn er verschillende zaken die jij een kunt vinken, waarna jij te zien krijgt welke abonnementen het best bij jou passen en hoeveel je daarvoor per maand en per jaar zou betalen. Zo zie je snel hoeveel je met een passende sim only zou kunnen besparen ten opzichte van het abonnement dat je nu hebt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.