Vrije tijd en Hobby

Slipcursus Twente

zaterdag, 6-10-2018  

Elk jaar, vlak voor de zomer, organiseren we een leuk bedrijfsuitje voor ons personeel. Ik ben als officemanager daarvoor verantwoordelijk en het is soms lastig om iets nieuws en origineels te bedenken. Na online wat zoekwerk verricht te hebben ben ik uitgekomen op de website van Het Schwarzwald, hetschwarzwald.nl. Daar worden diverse bedrijfsuitjes aangeboden en één daarvan was een slipcursus in Twente. Dit leek mij een leuke activiteit waarbij mensen in een veilige omgeving ervaren hoe het is als je auto in de slip raakt, en met de slipcursus in Twente konden de collega’s onder elkaar ook nog een beetje competitief aan de slag. Het was grappig om te zien dat de vrouwen bij de slipcursus in Twente bijna fanatieker waren dan de mannen.

Slipcursus in Twente als bedrijfsuitje

We zijn met een team van ruim bijna 40 man. Dan moet je wel iets bedenken waarbij de mensen een beetje vermaakt worden. De slipcursus in Twente heeft als groot voordeel dat je kunt kijken hoe een ander het doet en dat het daarmee meteen ook leerzaam wordt. Er zit uitdaging in, want ons personeel bestaat uit jonge gasten met pit en die houden wel van een beetje actie. En ander voordeel is dat veel van deze mannen, en vrouwen, vaak als vertegenwoordiger op de weg zitten. Ik had eerst gedacht dat ze daarom misschien een slipcursus wel helemaal niet leuk zouden vinden, omdat ze al genoeg in de auto zitten, maar dat bleek juist tegenovergesteld te zijn. Met hun werk komen ze vaak in allerlei situaties terecht en een glad wegdek is er daar één van. Ze konden daarom ook nog wat leren op deze middag en dat is voor ons als bedrijf natuurlijk ook meegenomen. Tijdens een slipcursus krijg je te maken met

 • Gladheid
 • Aquaplanning
 • Onverwachte regenval
 • Veiligheid

Je krijgt te leren hoe je moet omgaan met de verschillende situaties en ziet bij een ander hoe het ook niet moet gaan. Ik was daar zelf leidend voorwerp van, want toen ik zelf achter het stuur kroop brak het angstzweet me uit en kon ik niet direct reageren op wat de instructeur van me wilde. Ik begon bijna te tollen, maar gelukkig zat er een rustig en bekwaam iemand naast me die me hielp op de momenten dat het moest. Natuurlijk moest hij erg om mij lachen, maar ja, een beetje lol tijdens een bedrijfsuitje is natuurlijk ook heel erg welkom.

Het regelen van dit bedrijfsuitje

Ik kan iedereen aanraden om eens een slipcursus in Twente te gaan doen. Het Schwarzwald is een leuke organisatie die goed weet hoe ze een bedrijfsuitje tot een event moeten maken. Ik heb de slipcursus in Twente allereerst via de website gereserveerd. Dat ging vrij eenvoudig via een formulier, waarbij je enkel deze informatie hoeft in te vullen:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Aantal personen
 • datum
 • Gelegenheid
 • Eventuele bijzonderheden

Ik was er vroeg bij en had nog dezelfde dag een voorstel in mijn mailbox zitten waarin alle specificaties en een prijsopgave waren vermeld. De datum was geen enkel probleem, net als het aantal personen. Omdat we iedereen toch een beetje actief aan de gang wilde laten gaan hebben we naast de slipcursus in Twente ook een segway clinic geboekt. Het was grappig om te merken hoeveel mensen altijd al eens een segway hadden willen proberen. Uiteindelijk kwam dat dus goed uit en heeft iedereen de grootste lol gehad. Dit was voor ons het perfecte bedrijfsuitje, wat we hebben afgesloten met een diner in het restaurant dat Het Schwarzwald heeft. We hebben heerlijk gegeten en een mooie dag beleefd met z’n allen. De slipcursus in Twente is echt een aanrader.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.