Auto's en Motoren

Snel vooruit dankzij een gashendel voor de boot

woensdag, 20-3-2019  

Als je een boot bezit, dan is het van belang dat je deze op een eenvoudige manier kunt laten varen. Daar heb je dus een motor voor nodig of een stel roeispanen. Als je wat snelheid wilt, dan is het beter om ofwel gebruik te maken van de motor of de zeilen van een boot. Maar je kunt alleen echt vaart maken met de zeilen als er voldoende wind staat. Indien dat niet het geval is, dan is het prettig als je kunt vertrouwen op de motor. Maar niet elke boot is een zeilboot, dus bij veel boten heb je enkel een motor. Soms betreft het een rubberbootje met een buitenboordmotor die je direct kunt bedienen. Maar als je een wat luxere boot hebt, dan is het vaak een gashendel die van een afstand de motor aandrijft. Vaak heb je dan ook een apart stuur, zodat je niet achter op de boot de buitenboordmotor hoeft te bedienen. Het mooie aan een gashendel is dat je heel nauwkeurig de snelheid kunt bepalen en je hoeft de hendel niet constant vast te houden. Als je de buitenboordmotor direct bedient, dan moet je het handvat vaak omdraaien net zoals bij een scooter of motor. Deze moet je daarna vasthouden, want zodra je de hendel loslaat, dan gaat de motor weer uit. Voor de langere pleziertochten in de zomer is dat natuurlijk niet ideaal. Het is dan veel prettiger als je op een stoel kunt zitten voor het stuur en de hendel gewoon in een bepaalde stand kunt laten staan. Zo heb je als het ware altijd de cruisecontrole bij de hand. Dat is allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar er kan wel eens iets misgaan. De link tussen gashendel en motor kan verstoord raken en de gashendel zelf kan ook kapot gaan. In dat geval is het van groot belang dat je snel weer een nieuwe gashendel voor de boot koopt. Zonder een gashendel voor de boot kun je immers niet meer varen en dat zou zonde zijn. Gelukkig is het kopen van een nieuwe gashendel voor de boot geen groot probleem. Je kunt namelijk heel gemakkelijk een goede gashendel voor de boot kopen via buitenboordmotor-onderdelen. Dat betekent dat je ook niet speciaal naar een aparte winkel hoeft af te reizen, want het is allemaal eenvoudig te regelen via de website van buitenboordmotor-onderdelen.nl. Dus als je inderdaad op zoek bent naar een goede gashendel voor je boot, surf dan snel naar buitenboordmotor-onderdelen.nl.

Een gashendel voor je boot voor 1 motor of 2 motoren

Als je een relatief kleine boot hebt, dan heb je vaak maar 1 motor en dat betekent dat je ook maar 1 gashendel voor je boot nodig hebt. Maar als je een wat grotere boot hebt, dan is het niet ongebruikelijk dat deze over twee buitenboordmotoren beschikt. Indien dat het geval is, dan heb je dus ook twee gashendels nodig. Vaak zie je dat de gashendels onderdeel uit maken van 1 bevestigingspunt. Het zijn in die zin dus niet twee aparte hendels. Mocht je meer willen weten over een gashendel voor je boot, kijk dan gerust eens op buitenboordmotor-onderdelen.nl.

Wat kan ik zoal bestellen via buitenboordmotor-onderdelen.nl?

Als je je afvraagt wat voor soort onderdelen je zoal kunt bestellen, dan kun je een beroep doen op de website. Hier vind je meteen ook een overzicht van verschillende onderdelen die je kunt kopen via buitenboordmotor-onderdelen.nl zoals:

  • Yamaha onderdelen
  • Inboard onderdelen
  • Waterscooter & jetski onderdelen

Naast Yamaha onderdelen, kun je ook bij buitenboordmotor-onderdelen.nl terecht voor onderdelen van vele andere merken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.