Ondernemers en Particulieren

Terrasplanten trekken klanten aan voor ons!

dinsdag, 11-9-2018  

Het is niet zo dat wij nieuw zijn in business. Het is ook niet zo dat we net in het vak zijn komen kijken. Als ervaren mensen in de horeca zijn we al meer dan dertig jaar dagelijks bezig met het binnenhalen en verwennen van onze gasten. Maar we leren ook dagelijks bij en moeten met de tijd mee om de mensen aan te blijven trekken. Grote schermen binnen, goede Wi-Fi en uiteraard steeds meer klantvriendelijkheid en het werken met het internet en sociale media. Maar onlangs hebben we besloten om gewoon eens ouderwets offline aan de slag te gaan met de optimalisatie. We hebben het complete terras weggehaald en opnieuw aangelegd. Onze locatie aan een rivier zorgt ervoor dat mensen graag buiten willen zitten, maar wanneer er alleen maar tafels, stoelen en een omheining aanwezig is, dan trekt dit natuurlijk niet echt aan. Daarom hebben we het roer omgegooid. We zijn aan de slag gegaan met terrasplanten. Niet zomaar terrasplanten natuurlijk, we hebben ons eerst goed laten informeren door Maasluiden (www.maasluiden.nl voor meer informatie). Die hebben ons met raad en daad bijgestaan en wisten direct wat we nodig hadden om ons terras heel aantrekkelijk te maken door terrasplanten te gebruiken.

Een aantrekkelijk gezicht met terrasplanten

De terrasplanten die we bij Maasluiden gekocht hebben, bloeien op dit moment grotendeels in acht verschillende kleuren. Dit zorgt voor een geweldig gezicht en een heerlijke geur. Alle mensen die bij ons op het terras komen zitten, hebben complimenten gegeven over de nieuwe aankleding, waarbij telkens weer de terrasplanten uitdrukkelijk genoemd worden. Het zorgt voor een huiselijkere sfeer, het zorgt voor meer kleur en maakt een complete ambiance zonder dat het direct storend is. Van de droogte hebben we overigens niet veel last gehad, we zitten zo dicht op de rivier dat we altijd genoeg water hebben voor de terrasplanten. Ook hebben we goede tips gekregen over het onderhoud, zodat we de planten lange tijd mooi en sterk kunnen houden. We hopen volgend jaar ook nog aan de slag te gaan met de voorzijde, zodat de mensen direct kunnen zien dat we zeker een bezoekje waard zijn. Ook hierbij vertrouwen we graag op de professionele hulp. We hebben namelijk gemerkt dat het op deze manier vele malen makkelijker is dan de vorige keren toen we zelf terrasplanten uitgekozen hebben, die eigenlijk helemaal niet geschikt waren voor de doelstellingen die we hadden. Die hadden veel meer onderhoud nodig en de meeste hebben dan de eerste winter niet eens overleefd. Dat willen we ditmaal voorkomen door te rekenen op de professionals.

Zelf een terras maken thuis?

Wil je gewoon zelf op een terras kunnen zitten achter het huis? We hebben gezien dat steeds meer Nederlanders investeren in het maken van een terras. Zorg er altijd voor dat je een overkapping hebt zodat je ook buiten kunt zitten wanneer het regent. Daarnaast raden we mensen aan om ronde tafels aan te schaffen, omdat deze binnen ons bedrijf veel betere reacties opleverden dan vierkante tafels of rechthoekige tafels. Ook is het verstandig om te zorgen voor wat privacy, maar vooral genoeg dingen om van te genieten. Dat kan een vijver zijn, een paar bloemen of struiken of een goed verzorgd gazon. Het belangrijkste is echter dat je genoeg ruimte neemt. Je moet er met heel het gezin kunnen zitten, maar daarnaast is het handig wanneer gasten ook gewoon aan kunnen schuiven zonder dat je direct alles om moet bouwen. Voor echt gemak leg je ook tegels, zodat je veel minder onderhoud hebt aan het terras.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.