Kinderen en Speelgoed

TSO verzorgen op school

zaterdag, 2-2-2019  

Bijna alle scholen in Nederland bieden tegenwoordig tussenschoolse opvang (TSO) aan. Kinderen kunnen in de middagpauze op school blijven, waar ze eten en kunnen spelen. Een andere optie is dat de kinderen naar huis gaan en tussen de middag thuis eten. Toen moeders nog veel thuis waren was dat een veelgebruikte optie. Tegenwoordig werken steeds meer moeders, en is de TSO steeds populairder geworden. Voor sommige scholen is het een behoorlijke uitdaging de TSO zelf te verzorgen. Met een tekort aan leerkrachten, die ook pauze nodig hebben, kan een helpende hand van buiten goed van pas komen. Deze dienst is opgericht door een organisatie die zich speciaal heeft gericht op het verzorgen van TSO op basisscholen. Daarover is meer te lezen op de website van de organisatie: https://www.lunchenopschool.nl/tussenschoolse-opvang-tso/. De medewerkers van Kinderstralen hebben allen ervaring met het werken met kinderen en weten hoe zij kinderen op hun gemak moeten stellen. De overgang van thuis eten naar op school blijven is voor sommige kinderen lastig. Met de sympathieke krachten van Lunchenopschool wordt die overgang voor de meeste kinderen net iets makkelijker. Hierdoor blijven ze met meer plezier op school en is het voor de leerkracht makkelijker de les weer op te pakken na de lunch. U heeft hierdoor niet langer te maken met onwillige kinderen in de lessen.

Krachten inhuren voor TSO

Bent u een leerkracht of directeur van een basisschool en zit u verlegen om extra handen tijdens de pauzes? Dan kunt u gebruik maken van de diensten van Lunchenopschool. Via de website (https://www.lunchenopschool.nl/tussenschoolse-opvang-tso/) kunt u contact opnemen. Waar moeten onze krachten aan voldoen voor zij aan de slag kunnen als TSO-kracht?

  • Verklaring Omtrent Gedrag
  • Sollicitatieprocedure
  • Trainingen

Doorgaans zijn de TSO-medewerkers zelf ook ouders. Daardoor weten ze precies hoe ze om moeten gaan met kinderen. Ook grote groepen kinderen kunnen worden overzien door de mensen van Lunchenopschool. Er wordt op gelet dat kinderen hun lunch opeten en zonder brokken te maken met elkaar spelen. Ze nemen de taak van de leerkracht tijdens de pauzes dus even over. Hierdoor kan de leerkracht, die de hele dag voor de klas staat, genieten van zijn of haar welverdiende pauze. De ideale overblijfkracht staat sterk in zijn of haar schoenen en kan kinderen goed begeleiden. Onze krachten kunnen overal worden ingezet en zijn dus flexibel genoeg. Vaak beschikken zij over eigen vervoer. U wordt als school dus compleet ontzorgd als het aankomt op TSO.

Meer weten over tussenschoolse opvang?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor overblijven op school? Steeds meer scholen vullen de TSO op een originele manier in. Als u geen gebruik wilt maken van de diensten van Lunchenopschool, of deze af wilt wisselen met andere mogelijkheden, kunt u er ook aan denken een beroep te doen op ouders van schoolgaande kinderen. Deze kunnen op vrijwillige basis ook de TSO verzorgen. Dit heeft vaak een positief effect op een klas, omdat ouders samen de kinderen al kennen en goed weten hoe de groep werkt. Er zijn meerdere scholen in Nederland die dit al doen. Als school is het ook mogelijk afspraken te maken met Lunchenopschool voor vaste dagen in de maand of week. De rest van de dagen kunnen dan naar wens worden ingevuld als het aankomt op de TSO. Meer weten hierover? Neem dan contact op met Lunchenopschool via de website. Met spoed iemand nodig voor TSO? Ook dan biedt de website alle informatie die u nodig heeft om uw leerlingen te voorzien van een ervaren overblijfkracht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.