Nieuws

Uden Centrum West krijgt vorm met ’Westerhart’ en ‘Westerpoort’

dinsdag, 12-8-2014  

Ontwikkelaars 3W en Hendriks Coppelmans Ontwikkeling hebben vandaag de namen bekendgemaakt van de twee deelprojecten die samen het centrumplan Uden Centrum West vormen. ’Westerhart’ is de nieuwe naam voor de grote projectlocatie aan de Pastoor Spieringstraat/Marktstraat/ Promenade. Het kleinere projectdeel op de hoek St. Janstraat/Birgittinessenstraat is ’Westerpoort’ gedoopt. De overkoepelende naam voor het uitbreidingsproject met winkels, woningen en parkeergarages blijft ‘Uden Centrum West’.

De gekozen namen leggen een duidelijke relatie met de karakteristieken van beide locaties. Westerhart ligt in hartje centrum, in het kernwinkelgebied van Uden. Dit deelplan, waarin plaats is voor 7600 m2 winkelruimte, ca. 100 woningen en een parkeergarage met ca. 450.plaatsen, maakt in de toekomst deel uit van de nieuwe hoofdwinkelroute, het zogenaamde ‘achtje van Uden’.
Westerpoort ligt aan de hoofdentree van het centrum en vormt daarmee de poort naar het winkelgebied. Het gebouw, waarin winkels (ca 2500m2), ca. 20 woningen en een parkeergarage met ca. 180 plaatsen ondergebracht worden, fungeert ook architectonisch als een ’poortwachter’ van het Udense centrum. De voorvoegsels ‘Wester’ in beide namen accentueren de onlosmakelijke band binnen Uden Centrum West.

Vertrouwen haalbaarheid
De ontwikkelaars van Uden Centrum West geven met de vaststelling van de twee projectnamen blijk van hun vertrouwen in de haalbaarheid van de centrumplannen. Voor de verhuur van winkelruimte lopen volop gesprekken met grote (landelijke) retailers en lokale ondernemers die willen groeien. Hieronder ook aansprekende ‘trekkers’ als H&M. Om nadrukkelijk aandacht te vestigen op de retailmogelijkheden in het Udense centrumplan wordt de komende maanden voor deze doelgroep een promotiecampagne uitgezet.
Samen met de gemeente Uden en de betrokken architecten wordt door de ontwikkelaars ook hard gewerkt aan de verdere uitwerking van het ontwerp van Westerhart en Westerpoort. De gewijzigde marktvraag en wensen van belangstellende retailers worden hierin meegenomen. Naar verwachting zal het definitieve ontwerp medio mei gereed zijn.

Projectwebsite online
Uden Centrum West bv informeert retailers en andere belangstellenden voortaan via een speciale website over het project: udencentrumwest.nl. Deze site is vanaf woensdag 24 maart online. Op de site worden de plannen in woord en beeld toegelicht. Zo zijn bijvoorbeeld de plattegronden van de winkelruimtes te downloaden en is een promotiefilm te zien. Ook de belangstelling voor een woning of winkelruimte kan kenbaar worden gemaakt. Verder informeert de website over actuele zaken. De website wordt in de toekomst verder uitgebreid.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.