Bedrijven en Bedrijfsleven

Verhoogde vloeren in uw gebouw

dinsdag, 25-12-2018  

In de meeste gebouwen wordt een normale vloer geïnstalleerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor woningen en normale utiliteitsgebouwen. In sommige branches is het echter normaal om met verhoogde vloeren te werken. In de IT en andere sectoren waar kabels weggewerkt moeten worden kunnen verhoogde vloeren een uitkomst zijn. Verhoogde vloeren bieden meer ruimte aan kabels, en bovendien meer vrijheid voor de daaronder liggende installaties. Ook interesse in goede vloeren voor uw bedrijf? System Floor Technics kan u verder helpen. SFT is dé aanbieder van verhoogde vloeren in Nederland. Kijk op systemfloortechnics.nl voor informatie over verhoogde vloeren. Hier leest u ook welke vrijheden een dergelijke vloer u biedt in tegenstelling tot een reguliere vloer. Voor veel bedrijven en branches kan een verhoogde vloer een uitkomst bieden. Hieronder leest u meer over de vrijheid die een dergelijke vloer u geeft en de werkwijze van SFT, als u ervoor kiest met ons in zee te gaan.

Alle vrijheid met verhoogde vloeren

Stel, u wilt een nieuw gebouw laten bouwen met daarin ruimte voor servers en andere IT-installaties. Dan bent u bij SFT aan het juiste adres. De adviseurs van SFT kunnen u en uw organisatie adviseren over het vloertype dat het best zou passen. Het ligt uiteraard aan de toepassing van uw organisatie welke vloer geschikt is. Het is mogelijk meerdere verdiepingen te bouwen met de vloeren van SFT. Hierbij kunt u zelfs overspanningen realiseren met een hoogte van 2,2 meter. Dat is met andere vloertypen vaak niet mogelijk. Ook kunt u verhoogde vloeren zeer zwaar belasten en is het op aanvraag mogelijk speciale zaken toe te voegen aan het vloerontwerp. Denk daarbij aan:

  • Aardingspunten
  • Reservevelden
  • Leuningen
  • Ruimte onder de vloer voor koeling

Verhoogde vloeren maken uiterst efficiënt gebruik van alle ruimte die in, onder en boven de vloer aanwezig is. IT-installaties kunnen bijvoorbeeld gekoeld worden door koelinstallaties in de vloer te plaatsen. Door deze mogelijkheden met deze vloeren kiezen bedrijven in de IT al jaren voor verhoogde vloeren. SFT is hierin een betrouwbare partner, die rekening houdt met uw specifieke wensen en eisen. Wij willen uw project graag tot een goed einde brengen.

Vloeren ontwerpen en laten uitvoeren

Het ontwerpen van vloeren gebeurt doorgaans door een tekening te maken. Deze is gebaseerd op de tekeningen van de architect waarin de vloeren in simpele vorm zijn uitgewerkt. Een tekenaar van SFT kan deze specificeren. Dit gebeurt uiteraard altijd in samenspraak met u als klant. Hiervoor doen we uitgebreid onderzoek naar de toepassing van uw gebouw en de verhoogde vloeren die u hierin wilt toepassen. Daarna wordt de vloer volgens de laatste en snelste methoden gelegd. Dit geschiedt altijd in samenspraak met de installateur, die verantwoordelijk is voor de installaties in de vloer. Daarbij kunt u denken aan de toevoer van water, elektriciteit en koeling. Omgekeerd is daar ook de afvoer van water, riolering en lucht bij aanwezig. Er moet een wirwar van leidingen worden aangelegd bij het leggen van een vloer. Veel mensen denken hier in eerste instantie niet bij na. Dit geldt ook voor het aanleggen van deze vloeren. Omdat vloerenleveranciers en -leggers ervaren zijn in de branche hoeft het leggen van vloeren niet lang te duren. Uw gebouw kan binnen enkele dagen staan. Tot die tijd is het mogelijk de verhoogde vloeren en gelegde vloerdelen af te dekken. Hierdoor is er geen risico op waterschade of lekkage. Zo levert SFT u de beste vloeren tegen een zeer scherpe prijs. Kijk op systemfloortechnics.nl/verhoogde-vloer/ voor meer informatie over onze vloeren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.