Financiën en Verzekeringen

Voordelen van factuur software

woensdag, 27-6-2018  

Als jonge ondernemer ben je ontzettend gemotiveerd. Je bouwt een website voor je product of dienst, gaat op zoek naar klanten en maakt afspraken met leveranciers. Je merkt echter al snel dat je van een heleboel zaken verstand moet hebben om een succesvol bedrijf te runnen. Als beginneling heb je daar hulp bij nodig, je kunt het niet allemaal alleen. Een groot probleem voor veel starters is de administratie, met name de facturatie. Wat moet er allemaal in een factuur staan, wanneer moet je factureren en wanneer moet je aangifte doen? Gelukkig kun je het jezelf wat makkelijker maken: je kunt je administratie grotendeels laten verzorgen door zogenaamde factuur software. Wat zijn de voordelen van factuur software voor de ZZP’er?

  • Je weet zeker dat je zorgvuldig werkt
  • Je hebt een compleet overzicht van je klanten
  • Je weet precies hoeveel geld binnenkomt

Voor de belastingdienst is zorgvuldigheid heel belangrijk. Met factuur software weet je zeker dat je aan alle eisen voldoet. Weet jij als starter bijvoorbeeld wat er op een factuur moet staan? En in welke volgorde? Met factuur software hoef je daar niet over na te denken: je vult de gegevens van de klant in en alles wordt voor je geregeld. Voldoet een factuur niet aan de wettelijke eisen, dan krijg je daar een melding van. Zo verstuur je nooit een factuur die afgekeurd wordt. Een factuur die niet aan de eisen voldoet, hoeft door de klant niet betaald te worden. Maak je dus wel zelf facturen, dan moet je erg voorzichtig zijn! Wil je alles veilig uit handen geven? Kies dan voor facturatie software. Kijk bijvoorbeeld eens op faktumfactuur.nl. Op deze site vind je prima software voor de beginnende ondernemer. Je kunt al je facturen opslaan, alsmede je klantgegevens. De eerste 60 dagen zijn helemaal gratis, dus waar wacht je nog op?

Factuur software maakt het leven makkelijk

Wat was ook alweer de achternaam van die klant? Waar had je dat rekeningnummer ook alweer opgeslagen? Het bijhouden van een sluitende administratie is een hele klus. Ook daar kan factuur software je bij helpen. Je hebt de mogelijkheid om een klant op te slaan, samen met alle bijbehorende gegevens. Wanneer je dan een offerte opstelt, kun je die klant selecteren in uit een lijstje. Alle details worden dan meteen ingevuld, dat bespaart je een heleboel tijd! Bijkomend voordeel is dat je precies kunt zien wat een klant bij je heeft gekocht en wat hij daarvoor betaald heeft. Zo krijg je een goed beeld van je belangrijke klanten, die je graag wilt behouden. Tot slot weet je dankzij je factuur software precies hoeveel geld je nog moet ontvangen. Het programma houdt bij hoeveel je al hebt gekregen, welke facturen betaald zijn en welke rekeningen nog openstaan. Met een beetje geluk krijg je zelfs te zien hoeveel BTW je moet afdragen, dan hoef je dat alleen nog na te rekenen! Surf snel naar bovenstaande site en regel je factuur software direct. Voorkom problemen op een later moment; zorg vanaf het begin voor een sluitende administratie en degelijke factureren.

Een overzicht van alle functies

Je weet vaak niet wat je moet doen wanneer je net met nieuwe software werkt. Je ziet een aantal functies staan, maar wat doet elke knop nou precies? Klik op de link hierboven en bekijk de demo video die in beeld verschijnt. Je krijgt dan een volledig overzicht van alle functies die je in het programma kunt vinden. Zo weet je meteen hoe je jouw nieuwe factuur software moet gebruiken! Kom je er echt niet uit? Dan is er altijd nog de klantenservice!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.