Dieren en Toebehoren

Waar kunt u alles lezen over dieren?

maandag, 13-4-2020  

Dieren zijn ontzettend belangrijk in de huidige wereld. Vandaag leer jij waarom dit zo is, wat het belang van dieren voor ons als mensen is en daarnaast waarom dieren soms vervelend kunnen zijn. Denk in dat kader ook aan huisdieren, want huisdieren kunnen minstens zo vervelend zijn als een jonger broertje of zusje. Ontdek het in deze special die heet: ‘Dieren: we kunnen niet altijd met, maar zeker niet zonder ze’.

Waarom je goed moet nadenken over aanschaffen van (huis)dieren?

Het aanschaffen van een huisdier nemen we als voorbeeld. Daarbij in het bijzonder zullen we aandacht schenken aan de hond, want het hebben van een hond heeft zeker niet alleen maar zonnige kanten: er zijn een heleboel zaken waar de mens rekening mee moet houden als het dieren houdt. Neem onder meer de volgende zaken waar op gelet moet worden:

  • Opvoeding van het dier
  • Sociale beperkingen als gevolg van het dier
  • Kosten van het dier
  • Verantwoordelijkheid
  • Vakanties die niet door kunnen gaan
Noem het op en je kunt het niet meer doordat je een huisdier hebt aangeschaft zoals een hond. Het is dan ook een feit dat je er als mens goed over na moet denken als je het overweegt om een dier te kopen, zoals bijvoorbeeld een hond. Maar sommige katten verdienen ook speciale aandacht. Hoe het ook uit mag pakken, als jij niet goed hebt nagedacht over de keuze om een bepaald dier aan te schaffen en als blijkt dat jij toch vaker weg bent aan dat je in het begin had gehoopt, is het goed om dat voor jezelf te noteren en een volgende keer te voorkomen. Maar er zijn ook veel voordelen te noemen die dieren met zich mee kunnen brengen. Omdat het goed is om daaraan de meeste aandacht te besteden en dit niet perse altijd afhankelijk is van het gedrag van mensen, eindigen we met een groot positief verhaal over alle voordelen van het hebben van dieren en het omgaan met ze.

Hoe de invloed van dieren onze gezondheid kan verbeteren

Uit diverse onderzoeken naar de relatie tussen mens en dier blijkt dat mensen met huisdieren gelukkiger en gezonder zijn. Dit is allereerst het geval omdat ze minder vaak de dokter bezoeken en meer plezier hebben. Daarnaast voelt de mens zich een stuk veiliger als er een hond of kat in de buurt is, omdat deze als waakdier kan dienen, iets dat ook ontzettend van belang is in de huidige tijd waarin het soms allemaal onveilig kan aanvoelen. Alle gezonden voordelen van de huisdieren in het leven van de mens op een rij lees je hier. Het hebben van een huisdier is allereerst goed voor de stemming, het hormoon oxytocine wordt namelijk verhoogd, zo blijkt dat als mensen een stressvolle taak moesten uitvoeren deze beter werd gedaan als er een hond of kat in de buurt was in plaats van een echtgenoot. Daarnaast speelt ook mee dat de echtgenoot rechtstreeks kritiek kan leveren en een huisdier doorgaans niet kan reageren op die manier. Positief in tijden van stress dus! Daarnaast is een groot voordeel dat als je een hond hebt, deze moet worden uitgelaten. Het is je dan ook verplicht om met de hond naar buiten te gaan en een rondje te wandelen.

https://www.dierenwiki.nl/wiki/zoogdieren/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.