Bedrijven en Bedrijfsleven

Waarom mijn groeiende bedrijf containers nodig had

zondag, 18-10-2015  

Onlangs was ik voor mijn bedrijf op zoek naar containers. Ik heb namelijk een bedrijf waarin ik hout inkoop, zaag, uitsnij en bewerk tot standbeelden of andere kunstwerken. Ik heb hiervoor een werkplaats waar ook andere houtsnijders tegen betaling mogen werken. U zult begrijpen dat dit iedere dag veel afval oplevert. Omdat het hout bewerkt is met chemische stoffen mag het niet verbrand worden, maar moet het naar een speciale stort worden gebracht. Dit begon steeds meer een probleem te worden. Ik sloeg het houtafval op in mijn schuur, wat veel ruimte in beslag nam. Ik bracht het vervolgens weg in een kar, waar ik het zelf in moest laden. Ik kan u ervan verzekeren dat dit zwaar werk is! Dit ingeladen hout bracht ik dan iedere week naar de stortplaats, wat veel op en neer rijden was. Hier moest ik het dan weer zelf uit de kar laden. De hoeveelheid afval werd steeds groter, ten eerste omdat de vraag naar mijn eigen kunstwerken groter werd, ten tweede omdat er veel interesse was van andere houtsnijders om ook in mijn werkplaats te komen werken. De hoeveelheid afval die we tezamen produceerden werd zo groot dat ik wel twee of drie keer per week naar de stort moest rijden, waardoor de tijd en de kosten nogal opliepen. Ik besloot om deze redenen dat het tijd was om naar een oplossing voor dit steeds groter wordende probleem te zoeken. Zo kwam ik op het idee om containers te gaan gebruiken, voor opslag en voor transport van het afval. Ik zal hier met jullie delen hoe ik een weg heb gevonden in het grote aanbod aan verschillende soorten containers, en wat mijn ervaringen met KTK zijn.

De verschillende soorten containers

Omdat ik mij nooit had verdiept in de wereld van containers had ik er geen idee van dat er zoveel soorten containers bestaan. Zo zijn er:

  • Rolcontainers
  • Tanks
  • Kipcontainers
  • Perscontainers
  • Stationaire perscontainers
  • Roll-overs

In eerste instantie dacht ik dat ik het meest zou hebben aan een rolcontainer, omdat ik zo het afval gemakkelijk in mijn schuur kon opbergen en naar mijn kar kon duwen. Dat was echter voordat ik hoorde over kipcontainers. Dit zijn containers die mechanisch kunnen kieperen, waardoor ik niet meer zelf mijn kar uit zou hoeven laden bij de stort. Na wat zoeken op het internet naar informatie over verschillende soorten containers kwam ik op de website van KTK. Hier stond een telefoonnummer op om contact op te nemen met de medewerkers van KTK voor advies, dus ik besloot dit te doen. De medewerker die ik te spreken kreeg was erg vriendelijk en kon me veel vertellen over alternatieve soorten containers. Bij KTK blijken ze namelijk perscontainers te verkopen, welke materiaal verkleinen. Dit klonk mij enorm aantrekkelijk in de oren, omdat dit ook het probleem op zou lossen dat de groeiende hoeveelheid afval steeds meer ruimte in mijn schuur innam. Er bestaan twee soorten perscontainers, zelfpersende en stationaire perscontainers. Deze eerste heeft een pers in de container ingebouwd, terwijl de tweede een losse pers heeft. Het voordeel van die tweede optie is dat deze pers sterker is, en dat je het afval in aparte containers kan bewaren en transporteren. Echter is hout vaak lastig te persen. Daarom bestaat er nog een derde container die materiaal kan verdichten, namelijk de roll-over. Deze heeft een andere techniek van verkleinen, en kan daarom steviger materiaal aan. Het maakt namelijk gebruik van heen en weer bewegende tanden, die het materiaal als het ware verscheuren. Dit is erg geschikt voor grof materiaal zoals hout, dus ik besloot voor deze optie te gaan. Ik kocht er een kipcontainer bij, zodat ik de roll-over voor verkleining van het materiaal en voor opslag kon gebruiken, en de kipcontainer voor transport naar de stort.

Mijn ervaringen met KTK containers

Ik ben erg tevreden over de service van KTK containers. Zoals gezegd kon ik bellen met de medewerkers voor informatie en hulp bij het maken van mijn keuze. Omdat ik zelf geen verstand heb van containers heb ik hier inderdaad gebruik van gemaakt. Na de aankoop heb ik nog eenmaal een storing gehad, waar ik ook telefonisch contact over heb gezocht. Via de telefoon hebben we samen geprobeerd een oplossing te zoeken. Toen ik de storing niet zelf bleek te kunnen verhelpen hebben ze meteen een monteur langs gestuurd. Op de website kon ik al veel informatie vinden over de containers. Bovendien waren er filmpjes te vinden waarin te zien is hoe de containers gebruikt kunnen worden. Hierdoor kreeg ik een goed beeld van hoe de containers er in het echt uit zien en hoe ze te gebruiken zijn. Ook na de aankoop was het bedrijf erg behulpzaam. Ik heb ook hulp gekregen bij de montage van de containers, omdat ik hier zelf verder geen verstand van heb. Bovendien kwam er zoals gezegd een monteur langs toen ik een storing had in mijn roll-over. Deze was veroorzaakt door een fout van mezelf, en gelukkig snel verholpen. Al met al ben ik erg tevreden over zowel de producten als de service van KTK. Voor mijn groeiende bedrijf was het kopen van de roll-over en de kippercontainer een kleine investering, die achteraf gezien erg hard nodig is geweest. Inmiddels heb ik er nog een kippercontainer bij aangeschaft, omdat mijn bedrijf bleef groeien. Ook de andere mensen op de werkplaats zijn erg tevreden over deze oplossing.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.