Nieuws

Wanneer gebruikt u TENA Pants en wanneer ander incontinentiemateriaal?

maandag, 31-8-2020  

Is er bij u sprake van incontinentie, dan kunt u kiezen uit een flink aantal producten die de vervelende gevolgen van dit probleem opheffen. Zo kunt u de bekende TENA Pants kopen, maar ook luiers en inleggers. Zeker wanneer u voor de eerste keer met ongewenst urineverlies te maken krijgt, is het vaak flink zoeken naar het juiste product. Om u wat meer overzicht te geven, zetten wij een aantal van de vaakst gebruikte producten voor u op een rijtje: de pants, de slip en de inlegger.

TENA Pants: incontinentiemateriaal dat het meest wegheeft van gewoon ondergoed

De meeste mensen met incontinentieproblemen van variërende ernst kiezen voor TENA Pants. Deze broekjes, waar u makkelijk in- en uitstapt, zijn voorzien van een strook flink absorberend materiaal. Ze lijken eigenlijk op gewone onderbroeken en zijn door de erin verwerkte watten slechts iets dikker. TENA Pants hebben een sterk absorberend vermogen en weten u goed te bedekken. Een volgens veel gebruikers net zo zwaar wegend voordeel is bovendien dat de broekjes niet tot nauwelijks zichtbaar zijn. Zo wordt u alle onzekerheid in sociale situaties weggenomen.

TENA slips voor zwaar urineverlies

Net als de TENA Pants hebben ook de TENA Slips verschillende absorptieniveaus. Slips lijken het meest op een luier, maar worden bewust niet met deze benaming aangeduid omdat dit neerbuigend klinkt. Slips hebben zijflappen met plakstrips en zijn het meest geschikt wanneer extreem hoge absorptie vereist is. Slips zijn dan ook de beste oplossing voor personen die veel urine, maar ook ontlasting verliezen. Na gebruik gooit u ze, net als de TENA Slips, gewoonweg in de vuilnisbak.

TENA Slips of TENA Pants?

Twijfelt u tussen TENA Slips – en TENA Pants kopen, gaat u dan na hoeveel urine u kwijtraakt en in hoeverre u in de gelegenheid bent om uw incontinentiemateriaal te verwisselen indien dit nodig is. In tegenstelling tot de slips kunnen TENA Pants namelijk gaan afzakken wanneer zij vol raken.

Dit kan niet gecorrigeerd worden door ze opnieuw vast te zetten. Bij een slip, die eigenlijk het meeste van een luier wegheeft, kan dit met behulp van de plakstrips wel. Deze zorgen ervoor dat het materiaal stevig rond het lichaam kan worden bevestigd.

TENA Inleggers om in ondergoed te bevestigen

Tot slot de TENA Inleggers, die eveneens in vele soorten en maten verkrijgbaar zijn. In tegenstelling tot de broekjes en slips ‘draagt’ u de inleggers niet om u heen, maar zijn dit losse stroken. U gebruikt ze in een nauw aansluitende onderbroek. Inleggers kunnen kleine verbanden betreffen die enkele druppels opvangen, maar ook grote stroken zijn die verschillende liters kunnen opnemen. Inleggers zijn geschikt voor het absorberen van zowel urine als ontlasting. Ze bestaan uit watten en super absorberende korrels.

Weest u voorzichtig met het combineren van materialen

Zeker wanneer u zich erg onzeker voelt vanwege uw incontinentieprobleem, bestaat de kans dat u verschillende materialen met elkaar zult willen combineren. Zo zijn er veel mannen en vrouwen die zowel TENA Pants kopen als een TENA inlegger gebruiken. Die laatste plakken ze dan in de pants in de veronderstelling dat deze de absorptie zal overnemen wanneer de inlegger eenmaal zijn maximumcapaciteit heeft bereikt. Echter is dit niet het geval. Gebruik van dubbele materialen geeft in de praktijk alleen maar een verhoogde kans op lekkage.

Dubbel gebruik alleen geadviseerd bij ontlastingsincontinentie

Voelt u zich onzeker door uw incontinentie, vermijdt u dan de combinatie van twee verschillende soorten materialen. U kunt dan beter TENA Pants kopen van een hoger absorptievermogen. Indien dit u een prettiger gevoel geeft, kunt u dit eerst in de thuissituatie uitproberen. Het gebruik van zowel TENA Pants als een TENA inlegger wordt alleen bij fecesincontinentie geadviseerd. Bij ontlasting zal een inlegger namelijk niet gaan lekken, maar bij urine wel. Meer weten over dit onderwerp of TENA Pants kopen? Ga dan naar Hulpmiddelonline.nl. Hier kunt u alles Pants van TENA bekijken en met de gratis online keuzehulp gemakkelijk zien welke variant het beste bij u past.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.