Dieren en Toebehoren

Wat is de beste kattenmand voor jouw kat?

donderdag, 14-1-2021  

Huisdieren verdienen hun eigen plekje in huis en voor katten kan een kattenmand dan ook een goede aanvulling zijn. Katteneigenaren weten echter dat het nog niet zo eenvoudig is om een kat ergens in te laten liggen, vaak kiezen ze toch hun eigen plekje uit. Maar dit heeft ook te maken met het soort kattenmand dat je kiest. Er zijn verschillende varianten te krijgen en het kan even zoeken zijn om te ontdekken wat het beste bij jouw dier past. Maar dat er een mandje te vinden is waar jouw poezebeest blij van wordt, dat is iets dat zeker is!

Verschillende vormen kattenmand

Het eerste punt waar je over na zou moeten denken als je een mandje voor je poes wilt kopen, is het model of de vorm die het moet hebben. Het is daarvoor goed om te kijken op wat voor plekken jouw kat nu graag ligt te slapen, aan de hand daarvan kun je vaak goed een idee krijgen van het soort kattenmand dat goed zal bevallen. Sommige katten liggen bijvoorbeeld graag gewoon op een kussen op de grond of op de bank. Zij kunnen dan ook heel goed uit de voeten met gewoon een eenvoudige ronde mand, zij willen gewoon een zachte plek om te liggen en verder stellen ze niet veel eisen. Andere poezen geven de voorkeur aan een kattenmand die meer bescherming biedt. Zij kruipen bijvoorbeeld graag weg in een kast, zodat ze van alle kanten beschermd zijn en ze niet zomaar opgepakt of aangevallen kunnen worden. Het zijn niet per se angstige dieren, maar wel diertjes die het prettig vinden een gevoel van bescherming te hebben. Zij voelen zich meer senang in een gesloten kattenmand, waar enkel een opening is om erin en eruit te kunnen kruipen. Eigenlijk is het net als met mensen, sommigen geven er de voorkeur aan als hun bed in de hoek van de slaapkamer staat, zo ver mogelijk van de deur af, anderen kunnen overal slapen. Zo zijn er ook bij katten verschillen.

Passend bij jouw interieur

Er zijn wat de kattenmand betreft dus verschillende vormen en modellen verkrijgbaar, maar dat niet alleen, er zijn ook veel kleuren, materialen en stijlen beschikbaar. Nu zal het jouw poes niet veel uitmaken wat voor kleur de mand heeft en ook niet of het klassieke of moderne uitstraling heeft. Maar voor jouzelf maakt het natuurlijk wel uit. Je wilt dat je diertje een mand heeft waar hij zich prettig in voelt, maar het moet ook passen in jouw interieur. Als je een kattenmand gaat kopen, dan kun je dus letten op:

  • vorm of model
  • kleur
  • uitstraling
  • materiaal

Waarom is het nu belangrijk om op het materiaal te letten? Dat is belangrijk omdat sommige materialen geschikter zijn om te wassen dan andere. Als jij graag alle spullen van je huisdieren af en toe eens wast, moet het materiaal daar wel tegen kunnen. En mag jouw poes graag haar nagels ergens inzetten? Dan moet het sterk genoeg zijn. Wat voor soort kattenmand jij ook zoekt, in de ruime collectie van krabpaal.nl kun je zeker een variant vinden die aan alle eisen voldoet!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.