Coaching en Workshops

Wat kan een cursus snellezen u aan tijd besparen?

vrijdag, 2-4-2021  

Als je een goed boek aan het lezen bent, dan is het soms heerlijk om daar zo langzaam mogelijk doorheen te gaan, zodat je er optimaal van kunt genieten. Je wilt dat de zinnen echt een impact hebben en je wilt genieten van de schoonheid die taal te bieden heeft. Het is dan zonde om heel snel door een boek te vliegen. Soms is het onvermijdelijk wanneer je een spannend boek leest. Een page turner motiveert immers om snel door te lezen. Maar bij zulke spannende boeken is de stijl vaak wel minder belangrijk. Je bent vooral benieuwd naar wat er gaat gebeuren en het is heerlijk als je zo lekker wordt meegesleept door een boek. Als je documenten of dossiers moet lezen, dan geniet je waarschijnlijk niet van de stijl of de mooie esthetische zinnen en ook niet van de spanning. Het is in de regel vaak saai en droog. Het is dan ook niet nodig om daar heel langzaam doorheen te gaan, want je geniet niet van de tekst. Het lezen van documenten en dossiers is immers vaak instrumenteel voor andere doelen. Je hebt bepaalde informatie nodig die in zulke dossier staat. Daarom is het fijn als je zo snel mogelijk door zulke documenten kunt gaan, zodat je tijd overhoudt voor andere zaken. Het is daarom een idee om een cursus snellezen te volgen bij tijdwinst.com. Via een cursus snellezen kun je je leessnelheid verbeteren. Hierdoor kun je veel sneller door een stapel documenten heen werken en ben je dus minder tijd kwijt aan leeswerk. Als je thuis voor je eigen ontspanning een boek zit te lezen, dan hoef je de geleerde vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens een cursus snellezen uiteraard niet te gebruiken. Maar als een stapel dossiers op je bureau krijgt, dan is het fijn dat je daar in een rap tempo doorheen kunt gaan. Maar je wilt wel alle relevante informatie uit de dossiers halen, dus je kunt niet simpelweg zomaar even koppensnellen. Een cursus snellezen kan je hierbij helpen. Je leert tijdens de cursus de vaardigheden die je nodig hebt om sneller te lezen. Vroeger las je letter voor letter totdat je woorden in 1 oogopslag herkende. Hetzelfde kun je doen met zinnen. Je breidt de herkenning als het ware uit. Daardoor lees je uiteraard veel sneller. Door een cursus snellezen te volgen krijg je de tools in handen om snel te lezen. Door vervolgens deze vaardigheden in de praktijk te brengen en ermee te oefenen, zal je alsmaar sneller gaan lezen. Mocht je dus tijd willen winnen, dan kun je je via de site van snellezen.com aanmelden voor een cursus snellezen.

Surf naar snellezen.com en meld je aan voor de cursus snellezen

Op het moment dat je sneller wilt leren lezen, kun je een cursus snellezen volgen. Tijdwinst.com biedt verschillende 1-daagse cursussen waaronder dus ook een cursus snellezen. Je kunt je voor deze cursus aanmelden via snellezen.com

Kijk snel op tijdwinst.com voor de andere cursussen

Zoals gezegd kun je bij tijdwinst.com terecht voor vele 1-daagse cursussen. Zo kun je ook bij tijdwinst.com terecht voor: 

  • Cursus feedback geven
  • Training thuiswerken
  • Training timemanagement

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.