Woning en Tuin

We helpen u met uw spaarhypotheek

donderdag, 6-10-2016  

rechtopadvies - spaarhypotheekEen spaarhypotheek is een bijzondere constructie. Een spaarhypotheek is namelijk een type hypotheek die u tijdens uw werkzame leven niet afbetaalt. U hoeft geen schulden af te lossen en ook geen rente te betalen. Dat klinkt misschien vreemd maar de spaarhypotheek is bedoeld voor mensen met een kapitaalverzekering. Deze premie bestaat uit:

  • Een deel is voor de overlijdensrisicoverzekering. Bij een overlijden kan (een deel) van de hypotheek worden afgelost.
  • Er is sprake van een spaardeel. Deze moet aan het einde van een looptijd de hypotheek aflossen.

Dit spaardeel wordt van te voren met de verstrekker besproken. U hebt een leven lang de tijd om dit bedrag te vergaren. De rest wordt door de verzekeraar uitgekeerd. Mocht u dit bedrag niet hebben opgespaard dan laat u uw erfgenamen achter met een enorme schuld. Bedenk dus van te voren of het de moeite waard is om een spaarhypotheek af te sluiten. U moet namelijk wel de discipline hebben om elk maand een bedrag opzij te zetten zodat u ooit de spaarhypotheek kunt aflossen. Er zijn nogal wat risico’s aan verbonden maar het biedt ook vele voorbeelden. Als u bijvoorbeeld een jaar niet wilt sparen dan kan dat moeiteloos, er is immers geen toezichthouder. Maar dan zult u een ander jaar harder moeten werken om meer geld apart te kunnen houden.

Hebt u vragen over uw spaarhypotheek? Schroom niet langer

Een hypotheek afsluiten is per definitie een bijzondere gebeurtenis in uw leven. Een huis kopen is immers niet een dagelijkse bezigheid. Sterker nog, misschien doet u dat maar één keer in uw hele leven. Het betekent dat u zich in ieder geval voor meerdere jaren ergens aan vastlegt. Wilt u een gezin starten en hebt u een goede baan met een vast contract? Dan kunt u moeiteloos een lineaire hypotheek afsluiten. Verdient u erg goed en kunt u eenvoudig sparen voor uw huis, kinderen en vakanties? Dan is een spaarhypotheek geen gek idee. Maar de voor- en nadelen van de spaarhypotheek zijn veel scherper dan bij andere vormen. Zo is de rente altijd wat hoger en bent u verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Ook de fiscus stelt hogere eisen aan de spaarhypotheek. Daarentegen hoeft u tijdens de looptijd niets af te lossen en is het rendement hoger. En u kunt belastingvrij een vermogen opbouwen om daarmee uw spaarhypotheek af te lossen. Maar u kunt het geld dat u overhoudt investeren in bedrijven, in uw huis of doneren aan uw kinderen. Hebt u vragen over de spaarhypotheek of over een ander type? Dan staan wij van rechtopadvies.nl voor u klaar.

Hebt u nog andere hulp nodig? Neem dan contact op met de klantenservice

Het is volstrekt logisch dat u heel wat vragen hebt over welk type hypotheek dan ook. Of u nu moet kiezen of al een hypotheek hebt, de wetgeving verandert voortdurend en de ene bank stelt hele andere eisen dan een andere verstrekker. Dan hebt u nog te maken met diverse verzekeraars, de fiscus en de notaris. Ziet u daarom door de bomen het bos niet meer en kunt u er zelfs nauwelijks nog van slapen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen snel uw ideale hypotheek opzoeken. Geef daarom aan wat uw financiële situatie is, wat uw wensen zijn en wat uw prangende vragen zijn. Ons advies is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons het beste bereiken door het online formulier in te vullen die u aan de rechterzijde van de website terugvindt. We hopen snel van u te horen want we voorzien u graag van goed advies voordat u uw definitieve besluit neemt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.