Woning en Tuin

We zijn de monumentenmakelaar bij uitstek

maandag, 25-9-2017  

Bij de koop van een monument komt meer werk kijken dan bij de koop van een woning in een onlangs gebouwde woonwijk. Het komt simpelweg minder vaak voor dat er een woning te koop is dat bestempeld is als monument. Het kan zowel gaan om een oud herenhuis in een oude stad als om een bijzonder landhuis of een villa in een dorp. Woont u in het midden van het land en wilt u graag uw woning verkopen? Dan kunt u contact opnemen met de monumentenmakelaar want wij doen niet alleen aan de verkoop maar ook aan de inkoop van monumenten. We zoeken graag met u naar een geschikt persoon die de vraagprijs eer aan doet met zijn of haar uitgebrachte bod. Het zijn overigens uitstekende tijden om uw huis te verkopen want de woningmarkt is na de vreselijke crisis uit 2008 weer enorm aangetrokken. Het is niet zo moeilijk meer om uw huis en zo ook uw monument te verkopen. Maar u wilt natuurlijk wel dat dit in goede banen wordt geleid. Tenzij uzelf toevallig makelaar bent of zeer bekend bent met de vastgoedwereld, is het aanbevolen om contact op te nemen met een monumentenmakelaar zoals ons makelaarskantoor: hofstaetemakelaardij.nl. Naast de inkoop en verkoop van deze prachtige opvallende huizen bieden we vele belangrijke randzaken aan. Dus u kunt een monumentenmakelaar van ons bedrijf tevens aanspreken als u uw eigen huis graag wilt verbouwen. Want u hebt niet een reguliere bouwvergunning nodig, zoals dat gebruikelijk is bij een normale koopwoning. U zult namelijk een speciale vergunning moeten aanvragen en daar kan onze monumentenmakelaar u mee helpen. Daarnaast kan onze monumentenmakelaar ook voor u bekijken of u overheidsgelden krijgt zoals een subsidie. Het kost namelijk veel meer geld om een monument te verbouwen dan een ander type woning. Dat komt deels omdat u sommige zaken niet mag aanpassen. U mag het enkel in de originele staat renoveren.

Een huis verkopen of kopen? Onze monumentenmakelaar helpt u graag

Een huis kopen of verkopen is altijd spannend en dat is al helemaal het geval als u een monument wilt gaan bewonen. U wilt in ieder geval eerst weten wat het pand waard is. Onze monumentenmakelaar is natuurlijk een bevoegd taxateur en kan deze dienst voor u verlenen. Dit is overigens een geheel kosteloze service en u zit vervolgens nergens aan vast. Wel hopen we dat u daarna overweegt om de monumentenmakelaar in de arm te nemen zodat hij of zij voor u kan bemiddelen met de monumentenmakelaar van de koper of verkoper van het pand. Hij kan u tevens in contact brengen met een notaris en hij kan:

  • Een contra-expertise uitvoeren,
  • Onderzoek doen naar de herbouwwaarden,
  • De financiële aspecten bij de koop van monumenten en landhuizen voor u onderzoeken.

Als u enkel wilt kijken naar de beschikbare huizen die wij in ons aanbod hebben dan zult u online erg veel informatie en foto’s kunnen vinden. Mocht u pas over enkele jaren willen verhuizen maar u alvast willen oriënteren dan is het wellicht een idee om de website even te bookmarken. Ook via Funda en de sociale media kunnen we u op de hoogte blijven houden van ons actuele aanbod.

Kijk eens op onze website naar de werkgebieden

Ons kantoor bevindt zich in Zaltbommel, dus aan de Waal in Gelderland. Qua verkoop richten we ons daarom in de streken rond deze stad. U kunt denken aan het Land van Maas en Waal, aan de Betuwe en natuurlijk de Bommelerwaard. Qua aankoop richten we ons op een veel groter deel van Nederland waaronder de Randstad en Noord-Brabant. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.