Financiën en Verzekeringen

Zakelijke rekening openen

vrijdag, 2-3-2018  

Banken Vergelijken doe je bij Bankrekeningopenen.nl Informatie & Tips

Heb jij een eigen bedrijf? Dan kun je overwegen of een zakelijke rekening openen voor jou slim is. Als ondernemers net beginnen, dan kiezen zij hier vaak nog niet voor en dit is best te begrijpen. Je bent ook immers niet verplicht om dit te doen. Toch is het wel verstandig om het te doen of om in ieder geval een extra betaalrekening te openen. Je moet immers zien te voorkomen dat je persoonlijke geldstromen en die van je bedrijf door elkaar gaan lopen. Dat is de reden dat velen uiteindelijk toch kiezen voor een zakelijke rekening openen. Je houdt dan alle transacties netjes gescheiden en zo houd je ook beter overzicht over de financiën van je onderneming. Je krijgt dan een beter beeld van hoe je er financieel voor staat en hoeveel vermogen je hebt voor het doen van investeringen. Ook voor je boekhouder, als je die hebt, is dat wel zo prettig. Die heeft dan een net overzicht van alle transacties van je bedrijf, zonder dat daar persoonlijke in- en uitgaven tussendoor zitten. Een zakelijke rekening openen is dus daarom helemaal niet zo’n heel gek idee!

Bij welke bank zakelijke rekening openen?

Als je besluit dat een zakelijke rekening openen voor jouw bedrijf ook de beste optie is, dan is het natuurlijk nog wel even de vraag voor welke bank je dan kiest. Veel mensen zijn geneigd om zonder nadenken te kiezen voor die bank waar zij ook hun persoonlijke rekeningen hebben lopen. Maar is dat wel de beste keus? Je bent natuurlijk helemaal niet verplicht om dat bij dezelfde instelling onder te brengen, je kunt ook gerust voor een andere aanbieder kiezen. Is voor jouw onderneming duurzaamheid van groot belang, dan is het aan te raden om een zakelijke rekening te openen bij een dienstverlener die dit ook hoog in het vaandel heeft staan. Dat zullen je klanten absoluut waarderen en dat past dan ook het best bij jouw bedrijfsprofiel. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een van de banken die de laagste kosten rekent. Want je denkt misschien dat de verschillen op dit gebied wel mee zullen vallen, maar toch zijn er wel degelijk redelijke verschillen te zien tussen de kostenplaatjes van de diverse banken, de dienstverlening die zij bieden en de pakketten waar je uit kunt kiezen. Als je een zakelijke rekening openen wilt, dan is het dus echt wel aan te raden om even onderzoek te doen naar welke bank jij nu het best zou kunnen kiezen.

Veel informatie over banken

Maar waar vind je nu meer informatie over een zakelijke rekening openen? Uiteraard op de sites van de verschillende banken zelf, maar je kunt hiervoor ook terecht bij Bankrekeningopenen.nl. Op hun website bieden zij veel informatie met betrekking tot:

  • nieuwe bankrekeningen openen
  • gezamenlijke rekeningen openen
  • hypotheken afsluiten
  • het lenen van geld

Ook vergelijken zij op hun site de verschillende Nederlandse banken met elkaar. Door die vergelijkingen en door de vele informatie die zij bieden op onder meer het gebied van de zakelijke rekening openen, kun jij jezelf goed informeren over de verschillende opties die jij hebt. Neem hier gerust even de tijd voor en zorg ervoor dat je zo een goed geïnformeerde en weloverwogen keuze kunt maken. Je wilt immers niet na korte tijd al weer over moeten stappen, dan moet je immers al je zakenrelaties op de hoogte stellen van de wijziging van je bankrekeningnummer en dat is best veel werk. Je maakt dus het liefst meteen de juiste keuze. Met de informatie van Bankrekeningopenen.nl over een zakelijke rekening openen, zal dit je zeker lukken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.