Webdesign en Webdevelopment

Zet je website op de digitale kaart via linkbuilden

maandag, 27-3-2017  

In de wereld van vandaag de dag zien we steeds meer webwinkels verschijnen. In het begin van de jaren 90 werd het internet vooral gebruikt voor informatie en natuurlijk werd er veel gezocht naar websites die tegenwoordig alleen geschikt zijn voor mensen van 18 jaar en ouder. Het internet was nog niet zo populair bij winkeliers. Internet was duur en je moest vaak nog via de telefoonlijn contact maken met het internet. Maar tegenwoordig is het internet voor iedereen bereikbaar. De kosten zijn gedaald en via wifi kun je overal het internet op. Winkeliers weten dat veel mensen op het internet zoeken naar artikelen. Dat betekent dat je dus steeds meer webwinkels op internet kunt vinden. Online shoppen is dan ook dé manier van winkelen in de 21ste eeuw. Als je je producten dus wilt verkopen als winkelier, dan moet je in ieder geval een website hebben. Maar wat vooral erg belangrijk is dat is dat de toekomstige klanten jouw website moeten kunnen vinden. Potentiele klanten zoeken vrijwel altijd via Google. Google is de standaard zoekmachine en ongeveer 98% van alle Nederlandse internetgebruikers maakt gebruik van Google. Dus als je gevonden wilt worden door potentiele klanten, dan moet je ervoor zorgen dat je goed gewaardeerd wordt door Google. Dit kun je bereiken via linkbuilden. Linkbuilding is bepalend voor de positie in de zoekresultaten. Linkbuilding is echter niet altijd even eenvoudig. Zoals met zoveel dingen werkt het alleen als je het goed doet. Als je op een slechte manier aan de slag gaat met linkbuilden, dan kan het zelfs averechts werken. Als je op een goede manier aan de slag gaat met linkbuilden, dan kun je hoger in Google terecht komen. Maar als er fouten worden gemaakt, dan kan Google je ‘bestraffen’ en ervoor zorgen dat je flink keldert in de lijst met zoekresultaten. Als je laag in Google terecht komt, dan zullen de klanten je niet vinden. Dat betekent dat niemand je website bezoekt en vervolgens zal niemand je producten kopen. Dat is waarom linkbuilden ongekend belangrijk is. Zonder linkbuilden tel je eigenlijk niet mee. Daarom kan het ook een optie zijn om het linkbuilden uit te besteden aan professionals die precies weten wat er allemaal bij komt kijken. Voor meer informatie over linkbuilden kun je hieronder verder lezen en je kunt ook een bezoekje brengen aan de website vwdesign.nl.

Wat is linkbuilden precies?

Het gaat allemaal om het ‘plezieren’ van Google. Als Google denkt dat jouw website belangrijk is of ‘populair’, dan zal Google je website een hogere ranking geven in de lijst met zoekresultaten. Dit werkt met behulp van links, ook wel backlinks genoemd. Het idee is eigenlijk heel simpel, want wat je nodig hebt voor een hoge ranking is veel links naar je eigen website. Probleem is echter dat Google snel in de gaten heeft als het onzinnige links betreft. Je kunt bijvoorbeeld een link op een andere website zetten. Maar als jij een fietsenzaak hebt en de link naar jouw website staat op de site van een schoenenzaak, dan heeft Google al snel in de gaten dat beide websites niets met elkaar te maken hebben. Je moet de links dus op een slimme manier plaatsen. Vwdesign.nl kan je hierbij helpen. Je kunt in ieder geval meer informatie lezen op de website over wat er zoal komt kijken bij linkbuilden en waar je op moet letten.

Overige informatie vind je op vwdesign.nl

Natuurlijk is er meer nodig dan alleen linkbuilding. Daarom kun je op de website ook informatie lezen over andere zaken zoals:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.